Matteklubben inför-diagnos åk 4-5.
Gör diagnosen hemma under 45 minuter. Det är inte meningen att man ska lösa alla uppgifterna. Det viktigaste är att se om eleven har kul! Föräldrar kan hjälpa till med att fylla i svar på datorn, men man får INTE hjälpa med själva matten.
Namn och efternamn *
Your answer
En hamster hade ett snöre. Den bet av snöret på fem ställen. Sedan tog den en av bitarna och bet av den på två ställen. Hur många bitar har hamstern nu?
Your answer
Vera hade klippt ut en papperstriangel och målat den som det syns på bilden till vänster. Sedan vek hon ihop en pyramid och kollade på den uppifrån. Vilken av bilderna till höger skulle hon INTE kunna se? (Svara med en bokstav.)
Your answer
Sätt ut + och - mellan siffrorna så att resultatet blir 18 (Skriv till exempel "7+6+5+4+3+2+1=18" om du tror att det är rätt svar.)
Your answer
Från fem olika ballonger i affären fick Ines välja två. På hur många sätt kunde hon göra det?
Your answer
På hösten skulle ett flock gäss flyga söderut. De flög i en triangelformation: 1 gås längst fram, 2 på raden bakom, 3 på raden efter det, 4 på raden efter det och så vidare. När gässen skulle vila, landade de på en ö. Där kunde de vila i en perfekt kvadratformation. Hur många gäss fanns i flocken om man vet att det var fler än 1 men färre än 50?
Your answer
Fyra kompisar bor längs med samma väg. Från Anita till Ella är det 11 km att gå, från Julia till Ella är det 10 km, från Julia till Felix är det 13 km, från Ella till Felix är det 7 km. Hur långt är det att gå från Anita till Felix? (Svara endast med ett tal som motsvarar antal km.)
Your answer
Den viktigaste frågan: Hade du kul när du löste uppgifterna? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy