TRIBINA 5: Rad po mjeri žene: Kako do pravednijeg položaja žena na tržištu rada
Nije nikakva novost da su žene na tržištu rada u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce. Žene su vrlo često neravnopravne na radnim mjestima, podnose nerazmjerni teret kriza, različitih izmjena propisa te promjena koje utječu na sigurnost zaposlenja  i često posebno pogađaju ravnotežu privatnog i poslovnog života.
U raspravi širokoga kruga stručnjakinja i stručnjaka i dionika razgovaramo o izmjenama Zakona o radu koje utječu na položaj žena na tržištu rada, o tome kako ih pogađa rad na određeno , o praksama kolektivnog pregovaranja koje mogu poboljšati položaj radnica, o boljoj pravnoj zaštiti žena od zlostavljanja na radu, o zahtjevima ženskih udruga te o prijedlozima i zahtjevima sindikata u odnosu na izmjene radnoga zakonodavstva i ostalih propisa u svrhu postizanja bolje ravnopravnosti i položaja  žena na tržištu rada.

Na tribini sudjeluju:
Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
dr. sc. Ivana Dobrotić, izv. prof., Katedra za socijalnu politiku, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
mr. sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu
Lana Kučar, suradnica na programu Socijalna pravda i jednake mogućnosti, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje
Josip Šipić, savjetnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Ovom tribinom želimo potaknuti javnu raspravu i prikupiti prijedloge svih zainteresiranih o tome kako ojačati pregovaračku moć radnica u cilju unaprjeđivanja kvalitete radnih mjesta u Hrvatskoj, s naglaskom na rad po mjeri žene.  
Tribina se održava u sklopu projekta "Rad po mjeri čovjeka", sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
____
Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti online edukaciji putem aplikacije ZOOM.
____
Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na: josip.milicevic@sssh.hr / nediljka.junakovic@sssh.hr 
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime *
Prezime *
Dob *
Grad *
Odaberite odgovor koji se najviše odnosi na vas: *
Kontakt (e-mail) *
Kako ste saznali za  održavanje ove tribine?   *
Želite li primati informacija o sljedećim aktivnostima projekta Rad po mjeri čovjeka? *
Required
Ova prijavnica služi isključivo za svrhe organizacije događaja. Vaše informacije neće se dijeliti s pojedincima ili organizacijama izvan Europske unije. Stalo nam je do zaštite Vaših osobnih podataka, koji se obrađuju na temelju legitimnog interesa budući da su prijavnice neophodne za izvještavanje o utrošenim sredstvima te se bez njih projekt ne bi mogao održati. Također, u svrhe dokazivanja da je održan, ovaj događaj može biti fotografiran ili sniman za potrebe izvještavanja donatoru ili objave na društvenim mrežama i mrežnim stranicama SSSH. Podaci se čuvaju dok god je to opravdano projektnim ugovorima s donatorima te računovodstvenim i drugim zakonskim pravilima. Za upite oko korištenja Vaših osobnih podatka, ostvarivanje prava na pristup osobnim informacijama i njihovoj obradi te ulaganje prigovora na obradu na što ostvarujete prava sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka putem elektroničke pošte: sindikalna-akcija@sssh.hr. Za nadzor nad provedbom Opće uredbe o zaštiti podataka u Hrvatskoj nadležna je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Informacije o ulaganju prigovora na obradu AZOP-u možete pronaći na www.azop.hr. *
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy