Projektkompetencia kérdőív
Ez egy név nélküli (anonim) teszt, amelynek során papír és toll használható.
A kérdőív 8 tesztfeladatot, valamint két bevezető és egy zárókérdést tartalmaz.
Köszönjük a válaszokat!

Ez a teszt ismertetésre kerül itt:
Óbudai Egyetem: Projektkonferencia (2019.05.21)
Előadás: Pálvölgyi Lajos: "A projektkompetencia értelmezése és mérése"

PROJECON Kft.
www.projecon.hu

(c) 2018 All rights reserved. (PK5)
Foglalkozásod? *
Foglalkozásod, tevékenységed kapcsán foglalkozol-e professzionálisan projektmenedzsmenttel, vagy tanultál-e projektmenedzsmentet? *
1) Képzeld el a következőt! *
Egy gimnázium végzős diákja vagy. Kíváncsivá tett a tanárod azon bejelentése, miszerint az osztályban különféle projekteket fogtok végrehajtani. Ötfős csapatok alakulnak, és mindegyik csapat kiválaszt magának egy összetett egyedi projektfeladatot. Ezt egyéb tevékenységeitek mellett önállóan fogjátok megvalósítani a következő hetekben. A projekt céljára egyes tanórák felhasználhatók lesznek, de némi iskolán kívüli munkára is szükség lesz majd. Fontos, hogy a projekteket a következő hónap végéig be kell fejezni. Az egyik osztálytársadnak eszébe jutott, hogy az egyik történelemórán a tanárotok megemlített valamilyen országos pályázatot, amely helytörténeti dokumentumfilmek készítéséről szól. Többen úgy gondoljátok, hogy érdekes lenne részt venni ezen a pályázaton és elkészíteni egy rövid videófilmet a projekt keretében, amely egyébként jól használható lenne az iskolai történelemoktatásban is. Az ötletet végül az osztályfőnök is jónak találta, és te lettél a projektvezető. Legelső dolgod most tehát a következő lesz... (Melyik a legjobb válasz? Csak egyet választhatsz.)
2) Projektcsapat *
Projektvezetőként a filmprojekthez szeretnéd összeállítani a csapatot. Négy főt választhatsz a hat jelentkező közül. Kiket választasz? Ügyelj arra, hogy négyet jelöljél (ne többet és ne kevesebbet)!
Required
3) Elindult a projekt... *
és összeállt a csapat. Mi lesz most a következő legelső lépés? (Melyik a legjobb válasz? Csak egyet választhatsz.)
4) Tervezés *
A projekt kapcsán sok feladat merül fel, de szerencsére elegen vagytok ahhoz, hogy pár dolgot akár egy időben, párhuzamosan is csinálhattok. Folyamatosan írjátok az ötleteket, javaslatokat. Az egyes feladatokhoz odaírjátok azt is, hogy melyik teendő hány munkanapot fog igénybe venni. Közben az egyes tevékenységek sorrendjén gondolkozol, és igyekszel felrajzolni egy papírlapra egyfajta projektnaptárat (vagy hálótervet) is. Megbeszéltétek, hogy különleges technikai eszközt nem fogtok használni, és mindegyik tevékenység akkor kezdődhet, amikor az előző már befejeződött. Jó lenne a forgatást mielőbb elkezdeni, ehhez azonban előtte még egy sor teendő van. Ezek szerepelnek a listán: A = részletes forgatókönyv írása minden jelenethez (időtartam: 4 nap), B = technikai felszerelés kipróbálása (időtartam: 1 nap), C = feldolgozandó korszak és téma kiválasztása (időtartam: 2 nap), D = műszaki felszerelés beszerzése (időtartam: 3 nap), E = tartalmi koncepció és a forgatási helyszínek meghatározása (időtartam: 2 nap), F = szükséges technikai felszerelés összeírása (időtartam: 1 nap). Ezek alapján várhatóan hányadik munkanapon kezdődhet legkorábban a tényleges forgatás?
5) Sajnos három napig beteg voltál... *
és kevés információ jutott el hozzád, de közben is haladtak a dolgok. Most van az első nap, amikor ismét iskolába mentél, és újra foglalkozni tudsz a projekttel. A beszámolók alapján látod az előrehaladást, amit összehasonlítasz a korábban összeállított projektnaptárral. Kirajzolódik néhány probléma, teendő is. Egyszerre nem tudod mindegyiket kezelni. Melyikkel foglalkozol legelőször? (Csak egyet választhatsz)
6) A beltéri felvételekhez kaptatok egy szobát. *
Ez remek stúdió lehet, csak még ki kell festeni. Úgy döntöttetek, hogy ezt a munkát magatok végzitek el három nap alatt. Összesen 54 négyzetméter falfelületről van szó, 500 Ft/nm anyagköltség mellett. Az első nap végén megtudtad, hogy 10.000 Ft anyagköltséget használtak fel. Mit teszel ekkor? (Melyik a legjobb válasz? Csak egyet választhatsz.)
7) Nagyon lelkesen dogozik a csapat. *
Elkészült a forgatókönyv. Hamar kiderült, hogy a film ez alapján sokkal hosszabb lenne a tervezettnél. Túl sok a szöveg, és a tervezett képanyagot is csökkenteni kell. A forgatókönyv átdolgozása meg is történt. Ma megkaptad az új változatot, amely már biztosan megfelel az igényeknek, rövidebb és sokkal érdekesebb is. Mi lesz most a következő legelső lépés? (Csak egyet választhatsz)
8) Végül elkészült a film. *
Mindenkinek nagyon tetszett. Sikerült határidőre beküldeni az országos pályázatra. Standard felszerelést használtatok, hamar megtanultátok a kezelését. A forgatás és vágás közben még számos jó ötlet született, amelyek többségét sikerült megvalósítani. A tevékenységek közben sok fénykép és videó felvétel is készült a végzett munkáról. Ezekből egyfajta “werkfilm” is összeállt, amely jól tükrözi a filmkészítés folyamatát. Az elkészült pályázati videófilm valamint a werkfilm bemutatása egy kis házi ünnepség keretében történt, ahol jelen volt több vendég, és az iskola igazgatója is. Felmerült, hogy az alkotások kikerülhetnek majd az iskola honlapjára is. Volt olyan javaslat is, hogy a filmkészítést jó lenne megismételni jövőre valamilyen teljesen más témában. Mi most a következő legfontosabb lépés? (Egyet választhatsz)
Hogyan tetszett ez a kérdőív? Esetleges visszajelzés, észrevétel, vélemény, javaslat:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service