Повик за учесници на третиот циклус на Школата за млади политичари
По исклучително успешните два циклуси на првата Школа за млади политичари, Институтот за економски стратегии и меѓународни односи Охрид, од Скопје, со големо задоволство го објавува повикот за учесници на третиот циклус на Школата за млади политичари организирана од Институт Охрид. Школата за млади политичари е уникатен формат кој има за цел да ги зајакнува капацитети на младите политичари и да ги надоградува нивните вештини и знаења во насока на нивната политичка кариера.

Школата за младите политичари ќе биде во времетраење од 8 недели, а сите предавања ќе се одржуваат во Скопје. Предвидени се предавања кои ќе опфаќаат различни теми од областа на лидерството, ораторството, комуникација со медиуми и односи со јавност, политичка култура и дебата.

Школата за млади политичари ќе започне при крајот на јануари 2019 година, а учесниците кои успешно ќе ја завршат Школата за млади политичари ќе добијат и сертификат за учество.

Услови за учество:
- 18-29 години
- член на подмладок на политичка партија во Република Македонија

Рокот за аплицирање е до 15.01. 2019 година

Име и презиме *
Your answer
Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
Место на живеење *
Your answer
Политички подмладок *
Your answer
Позиција во подмладокот *
Your answer
Образование *
Your answer
Телефонски број *
Your answer
Контакт мејл *
Your answer
Која е Вашата мотивација за учество на Школата за млади политичари? *
Your answer
Кои се Вашите очекувања од оваа програма? *
Your answer
Кој е Вашиот омилен политички лидер (од Македонија или светот) и зошто? *
Your answer
Како дознавте за Школата за млади политичари? *
Your answer
Дополнителни коментари и прашања *
Your answer
Предавањата ќе се одржуваат еднаш седмично, со почеток од 17:00 часот. Дали ќе бидете во можност да бидете редовни на предавањата? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service