Uloga karijerne adaptabilnosti u tranziciji s fakulteta na posao
Poštovani sudionici,

ovo istraživanje provodim u okviru doktorske disertacije na doktorskom studiju psihologije Filozofskog fakulteta pod mentorstvom prof. dr. sc. Darje Maslić Seršić. Istraživanje ispituje važnost psihosocijalnih resursa, te različitih osobnih vjerovanja i ponašanja na ishode zapošljavanja nakon završetka studija. U istraživanju mogu sudjelovati sve osobe koje su završile diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski studij u razdoblju od početka lipnja do kraja listopada 2019. godine. Po završetku istraživanja, sudionici koji to žele, mogu dobiti povratne informacije o istraživanju u izvještaju koji će biti poslan na e-mail adresu.

Istraživanje će se provoditi online u tri točke mjerenja kroz godinu dana. U svakoj točki mjerenja od Vas će se tražiti da ispunite niz upitnika o različitim aspektima vezanim uz karijeru, vlastitim vjerovanjima i ponašanjima, kao i subjektivnoj percepciji zapošljivosti te uspjehu u traženju posla. U upitnik su uključena i neka pitanja o demografskim podacima, studiju i Vašem poslu (ako ste trenutačno zaposleni). Podatak o Vašem imenu se od Vas nigdje ne traži. Molim da na pitanja odgovarate što spontanije i što iskrenije možete i da ne izostavite niti jedno pitanje. Međutim, ako odlučite da na neka pitanja ne želite odgovoriti, to ne morate učiniti i za to nećete snositi nikakve posljedice. Ispunjavanje će trajati oko 15 minuta.

Razina stresa i neugode u ovom istraživanju neće biti veća od one koju doživljavate u svakodnevnim situacijama te nećete biti izloženi nikakvom specifičnom riziku. Sudjelovanje u ovom istraživanju u potpunosti je dobrovoljno te možete odustati u bilo kojem trenutku bez ikakvih posljedica. Pristup svim podatcima imaju samo istraživači. Prilikom objave rezultata, neće se objaviti individualni rezultati već rezultati na razini grupe, a Vaš identitet neće biti nigdje naveden.

Svojim sudjelovanjem ćete nam pomoći da dobijemo vrijedne znanstvene informacije o razdoblju tranzicije s fakulteta na posao. Također, u svakoj od tri točke mjerenja sudjelujete u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti poklon bon u iznosu od 100 ili 200 kn. U prvoj točki mjerenja možete dobiti jedan od 5 poklon bonova u iznosu od 100 kn. Dobitnici će biti izvučeni po slučaju i informirani o dobitku putem e-maila. Vaša e-mail adresa koristit će se isključivo za informiranje o istraživanju i neće biti dijeljena trećim osobama.

Ukoliko budete imali pitanja i nejasnoća slobodno se javite na sljedeći kontakt: mmatijas@unicath.hr. Ako budete imali nekih pritužbi ili prigovora na postupak istraživanja ili budete zabrinuti zbog nečega što ste tijekom tog postupka doživjeli, molimo vas da se obratite na mail etikapsi@ffzg.hr.


Daljnjim sudjelovanjem u ovom istraživanju dajete svoj informirani pristanak na ovdje opisane postupke istraživanja.
Pristajem sudjelovati u istraživanju *
Required
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy