Applicatie voor mentoren Debateville
Via dit formulier kan je appliceren om mentor te worden in het debatprogramma van debateville.

*Over debateville*

Debateville is een social start-up en innovatief debatprogramma waar jongeren in een grootstedelijke context de vaardigheden, kennis en attitudes ontwikkelen om hun maximaal potentieel te bereiken.

We werken hiervoor samen met geëngageerde studenten hoger onderwijs en young professionals. Zij begeleiden op vrijwillige basis onze debatateliers. Op basis van een vooraf opgesteld lessenpakket leren ze tieners vanaf het vijfde leerjaar met elkaar in debat gaan, spreken voor publiek en hun stem vinden in onze maatschappij.

Mentor zijn bij Debateville is een verrijkende ervaring en een ongelofelijke kans om een positieve impact te hebben op het leven van jonge mensen. Eén van de grootste belemmeringen voor sociale mobiliteit is het gebrek aan essentiële vaardigheden zoals zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheden, empathie en veerkracht. Dit zijn precies de vaardigheden die onze tieners ontwikkelen tijdens het debat. Mentor zijn in dit programma laat je niet enkel toe om een rolmodel te zijn voor tieners die er het meeste behoefte aan hebben, het is ook een waardevolle en uitdagende ervaring waarbij je jouw leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden verder kan ontwikkelen.

Als mentor begeleid je samen met een andere mentor wekelijks (bijvoorbeeld op woensdagnamiddag) gedurende 90 minuten een debatatelier voor een groep 10 tot 14-jarigen, en dit over een periode van eind september 2021 tot eind december 2021. Onze debatateliers gaan steeds door in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Tijdens de blokperiode en schoolvakanties zijn er geen ateliers.

We zijn op zoek naar mentoren voor de volgende tijdslots van eind september 2021 tot eind december 2021:

- (WACHTLIJST) maandag van 15u45-17u15 (aankomst mentor om 15u15) (Molenbeek)
- (WACHTLIJST) maandag van 16u30-18u (aankomst mentor om 16u) (Brussel Centrum)
- (WACHTLIJST) dinsdag van 15u45-17u15 (aankomst mentor om 15u15) (Sint-Joost-aan-Zee, Sint-Joost-ten-Node)
- (WACHTLIJST) woensdag van 13u30-15u (aankomst mentor om 13u) (Sint-Gillis)
- (WACHTLIJST) woensdag van 15u30-17u (aankomst mentor om 15u) (Brussel Centrum)
- donderdag van 15u30-17u (aankomst mentor om 15u) Laken

Daarnaast moedigen we geÏnteresseerde vrijwilligers ook aan om hun gegevens in te vullen voor beschikbaarheden in het tweede semester (februari '22 tot eind mei '22) en/of als reservementor voor dezelfde locaties& tijdslots.

De mentortraining zal plaatsvinden op 11 september of 18 september van 10u-15u30 in Impact House.

*Meer info*

Zin in een onvergetelijke professionele ervaring en om bij te dragen aan het potentieel van onze jeugd? Schrijf je dan nu in en kom binnenkort kennismaken met het team van Debateville!

Meer informatie vind je op onze website (debateville.org) of op facebook en instagram.

Vragen? Mail naar sophie@debateville.org & kathrin@debateville.org
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Debateville. Report Abuse