Matikkanälkä-koulutus, Helsinki 4.4.2019
Torstai 4.4.2019 klo 13-16
Kohderyhmä: aineen- ja luokanopettajat, erityisopettajat sekä muut aiheesta kiinnostuneet. Sopii myös opettajaksi opiskeleville.

Paikka: Ekberg Extra, Bulevardi 9, Helsinki

******************************************************************************************************

Matematiikan PISA-tulokset heikkenevät, eikä matematiikan osaaminen kansallisen arviointikeskuksen mukaan kehity toivotusti. Peruskouluvuosien seurauksena on todettu itseluottamuksen vähenemistä ja matematiikan kokemista yhä vastenmielisemmäksi. Osasyynä on matematiikan opetuksen vanhentunut oppikirjapainotteinen toimintakulttuuri.

Matikkanälkä hoitaa ja ennaltaehkäisee ongelmaa antamalla maistuvat eväät innostusta ja sitoutumista lisäävään matematiikan opetukseen. Vuoden 2018 Matikkanälkä-maailmankiertueen* pohjalta kehitettiin tehtäväpaketti, joka esitellään tässä koulutuksessa. Koulutus sisältää opettajalle annettavan ohjeistuksen tehtävien hödyntämiseen ja vastaavan toimintamallin omaksumiseen itsenäisesti. Tehtäväpaketti sisältyy koulutuksen hintaan (normaalihinta 49 euroa) ja jää siten koulutukseen osallistuvien käyttöön.

Tule mukaan rakentamaan yhdessä maistuvaa matematiikkaa!

* Vuonna 2018 Matikkanälkä-koulutuksia, työpajoja ja luentoja tarjoiltiin Suomen lisäksi San Diegossa, Barcelonassa, Singaporessa, Tukholmassa, Edinburghissa, Tasmanian Launcestonissa sekä Sydneyssä.


KOULUTTAJA

KT Laura Tuohilampi on matematiikan didaktiikan yliopistonlehtori (HY), täydennyskouluttaja ja kansainvälinen matematiikan oppimisen tutkija, joka on väitellyt matematiikan opetuksen mielekkyydestä ja toiminut palkitusti matematiikan opetuksen monipuolistajana. Tuohilampi on kirjoittanut kirjan Matikkanälkä, jossa todetaan oppilaiden suorastaan janoavan matematiikkaa, kunhan se tarjoillaan asianmukaisesti hyvänmakuisena ja innostavana. Matikkanälkä-ideologia on kehittynyt laajamittaiseksi tutkimuspohjaiseksi koulutustoiminnaksi, joka keskittyy matikkainnostuksen uudelleensytyttämiseen. Matikkanälkä-toiminnan lisäksi Tuohilampi on mukana lukuisissa kansainvälisissä tutkimusprojekteissa, joissa tarkastellaan matematiikkaan sitoutumista, yhteisöllistä oppimista ja matematiikan oppimista tukevaa ponnistelua ja pitkäjänteisyyttä

Early bird -hinta, ilmoittautuminen viimeistään 5.3.2019 (koulutus 1); 20.3.2019 (koulutus 2)
99,00 € + alv 24 %

Normaalihinta, ilmoittautuminen 5. - 19.3.2019 (koulutus 1); 20. - 3.4.2019 (koulutus 2)
129,00 € + alv 24 %

Hintaan sisältyy kahvi, pikkumakea ja Matikkanälkä-tehtäväpaketti omaan käyttöön.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautunut estyy osallistumasta, tilalle voi tulla kollega.


OHJELMA

13.00-13.15 Tervetuloa ja kahvi

13.15-13.45 Johdatus innostavaan matematiikan opetukseen

13.45-15.30 Tehtäväpaketti haltuun itse kokien

15.30-16.00 Kokoava keskustelu: Matikkanälkää omaan opetukseen!

Email address *
Nimi *
Your answer
Koulu / organisaatio *
Your answer
Olen *
Puhelin
Your answer
Erityisruokavalio
Your answer
Laskutusosoite (miel. sähköinen) *
Your answer
Miten sait tiedon koulutuksesta? *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service