Ilmoittautuminen Kehitystön työpajoihin: loka-joulukuu 2016
Onko sinulla selkeä elämäntarkoitus, vai haetko vielä suuntaa? Jos tiedät mitä haluat, tiedätkö miten saavuttaa sen?

Viisiosainen kurssimme on tilaisuus kirkastaa arvojaan ja tavoitteitaan erilaisten tieteellisestä tutkimustiedosta ammentavien harjoitusten ja ryhmäkeskusteluiden kautta. Käymme läpi sitä, mitkä asiat ovat tyypillisesti ihmisille tärkeitä, mitkä asiat ovat kullekin osallistujalle itselleen tärkeitä, miten arvomme heijastuvat jokapäiväiseen elämäämme, miten voimme pysyä tosina arvoillemme kivuliainakin hetkinä, ja miten voimme tukea toisiamme yhteisellä matkallamme.

Kurssi muodostuu viidestä Helsingissä pidettävästä ilmaisesta työpajasta, jotka ovat neljän tunnin mittaisia. Halutessaan voi myös ilmoittautua yksittäisiin työpajoihin sen sijaan, että kävisi kaikissa.

Tarkemmat kuvaukset työpajojen sisällöstä löydät alempaa. Vaihtoehtoisesti voit myös osallistua Salon lähistöllä 21.10.- 23.10. pidettävään kurssiviikonloppuun, jonka aikana käymme läpi kaikkien työpajojen sisällön yhtenä kokonaisuutena. Tästä viikonlopusta on erillinen ilmoittautumislomakkeensa: http://tinyurl.com/KehitystoViikonloppu2016

----

Työpajat ovat ilmaisia, mutta koska tila on rajoitettu, käytössä on ennakkoilmoittautuminen. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistumisen ehtona on lupaus käyttää ainakin viisi minuuttia siihen, että täyttää kuukausi työpajan jälkeen lähetettävän kyselyn työpajan vaikutuksista. :)

Mikäli ilmoittaudut ja tulemisesi estyy, ilmoitathan siitä viimeistään edellisen päivän kello 13 mennessä, niin pystymme kutsumaan varasijoilla olevat. Ilmoittautumisen voi perua laittamalla sähköpostia osoitteeseen kehitysto@gmail.com .

Työpajat sijaitsevat Helsingissä keskustan alueella tai lähistöllä. Aika on kello 13-17, ja jälkikäteen voi halutessaan lähteä jatkoille syömään. Tarkempi sijainti ilmoitetaan mukaan päässeille sähköpostilla.
Nimesi *
Sähköpostiosoitteesi *
Haluatko sähköpostilistalle?
Työpajojen kuvaukset
SUNNUNTAI 2.10.: HYVÄÄ ELÄMÄÄ ETSIMÄSSÄ. Millainen on hyvä elämä? Sosiaalipsykologian itseohjautuvuusteorian mukaan ihmisellä on kolme sisäisen motivaation perustarvetta: yhteisöllisyys, vapaaehtoisuus ja kyvykkyys. Miten ne toteutuvat elämässäsi? Mitkä ovat intohimosi? Millainen olisi paras mahdollinen itsesi kymmenen vuoden päästä? Mitkä ovat luonteenvahvuutesi? Ovatko unelmasi kodissa ja perheessä, työssä ja kunniassa, vai lomassa ja kumiankassa? Millaisten arvojen kautta haluaisit elää elämääsi? Ennen kaikkea: Mitä asioita haluaisit todella tehdä elämässäsi?

LAUANTAI 8.10.: TAPOJEN MERKITYS JA MUODOSTAMINEN. Miten kohtaat muita ihmisiä? Mihin suuntaat päivittäisen huomiosi? Mitä teet arvojesi edistämiseksi?

Et välttämättä edes ajattele näitä säännöllisiä käytösmallejasi. Ne ovat vakiintuneita tapoja, joita vain teet, sen kummemmin pohtimatta. Jos haluat muuttaa elämääsi, tarvitsee sinun muuttaa niitä rutiineja, jotka ohjaavat jokapäiväistä ajatteluasi ja toimintaasi.

Kun jostakin asiasta on saanut muodostettua tavan, tapahtuu se kuin itsestään. Enää sen eteen ei tarvitse käyttää aktiivisesti vaivaa tai tahdonvoimaa. Mutta miten saada itsensä muodostamaan tapoja esimerkiksi liikuntaan, terveelliseen syömiseen, tai opiskeluun/työntekoon liittyen? Tai mitä tehdä katkaistakseen vanhat, haitalliset tavat? Näitä kysymyksiä käsitellään tässä työpajassa. Samoin työpajassa käsitellään myös sitä, miksi tavat ylipäätään ovat tärkeitä, ja mikä on tapojen ja arvojen välinen yhteys.

LAUANTAI 5.11.: SUUNNITTELE VUOTESI. Ainakin kerran vuodessa on hyvä pysähtyä arvioimaan, mistä asioista on ylpeä, mikä on innostanut tai inspiroinut - ja mitä tekisi toisin. Nyt sinulla on mahdollisuus viedä tuuminnat toiminnaksi! Työpajassa mietitään, mitä itse kukin haluaa tulevalta vuodelta, sekä asetetaan konkreettisia tavoitteita ja määritellään askeleet, jotka vievät tavoitteeseen. Työpaja sisältää paljon ryhmäkeskustelua ja ajatustenvaihtoa ja päivän aikana laaditaan oma henkilökohtainen tulevaisuussuunnitelma.

LAUANTAI 19.11.: HENKISEN KIVUN KÄSITTELY: PUHDAS JA LIKAINEN KIPU. Henkinen kipu voidaan jakaa karkeasti kahdenlaiseen: ‘puhtaaseen’ ja ‘likaiseen’. Puhdas kipu seuraa välittömästi jostakin tuskallisesta tapahtumasta, ja on yleensä suhteellisen lyhytaikaista. Likainen kipu taas on se kipu, joka seuraa yrityksistä hallita, poistaa, tai välttää puhdas kipu. Monet ihmiset kärsivät paljon enemmän ja pidempään likaisesta kuin puhtaasta kivusta.

Tämä työpaja tarjoaa mahdollisuuden tarkastella ja keskustella tällä hetkellä kivuliaista asioista. Osallistujat tarkastelevat sitä, missä määrin heidän kärsimyksensä johtuu puhtaasta tai likaisesta kivusta, ja oppivat tekniikoita ja ajattelutapoja likaisen kivun käsittelyyn. Osa työpajan aiemmista osallistujista on kokenut tämän puhdistavaksi ja intensiiviseksi kokemukseksi, joka on tuonut merkittävää helpotusta heidän kärsimykseensä ja ahdistuksen aiheisiinsa. Työpajan hyöty riippuu todennäköisesti siitä, paljonko kipua elämässäsi on tällä hetkellä: osallistujat joilla on ollut vähemmän kipua eivät ole kertoneet hyötyneensä yhtä paljon.

LAUANTAI 3.12.: VERTAISOHJAUS - MITEN TUKEA JA AUTTAA MUITA IHMISIÄ? Ohjaus (coaching) on tutkittu elämänparannustekniikka. Se on keskustelua, jossa ohjaaja tukee ohjattavan pyrkimystä kehittää toiminta- ja ajattelutapojaan ja ratkaista ongelmiaan. Ohjaaja ei pyri tarjoamaan ratkaisuja, vaan auttaa ohjattavaa löytämään omat ratkaisunsa. Aiheesta lisää blogikirjoituksessamme: https://kehitysto.wordpress.com/.../vertaisohjaus-miten.../

Tässä työpajassa harjoitellaan ohjauksen perustaitoja, joista on apua kenelle tahansa monissa eri tilanteissa: kun haluaa olla tukena toisille, tai vain ymmärtää muita paremmin. Työpajassa voi myös etsiä itselleen vertaisohjausparia, jonka kanssa käydä säännöllisiä ohjauskeskusteluita.
Mihin työpajoihin osallistut? *
Kaikkiin työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua kerralla. Voit ilmoittautua nyt niihin työpajoihin joihin tiedät pääseväsi, ja muihin työpajoihin sitten kun tiedät varmemmin. Täytä silloin lomake uudestaan, ja merkitse ne työpajat joita et edellisellä kerralla merkinnyt. Huomaa kuitenkin, että työpajat saattavat tulla varsin nopeasti täyteen.
Required
Olethan kiva? :) *
Required
Elämäntyytyväisyysmittari
Pyrimme selvittämään, onko kursseillamme aitoa vaikutusta osallistujien hyvinvointiin. Sitä varten pyytäisimme kaikkia osallistujia täyttämään elämäntyytyväisyysmittarin ennen ja jälkeen kurssin. Vastauksiasi käsitellään luottamuksellisina.

Kaikkien kysymysten skaala: 1: Vahvasti eri mieltä 2: Eri mieltä 3: Hieman eri mieltä 4: En samaa enkä eri mieltä 5: Hieman samaa mieltä 6: Samaa mieltä 7: Vahvasti samaa mieltä

Tekijänoikeus: Mittarin ovat laatineet Ed Diener, Robert A. Emmons, Randy J. Larsen ja Sharon Griffin, 1985. Käytetty luvalla.
Elämäni on enimmäkseen lähellä sellaista kuin haluaisin sen olevan *
Vahvasti eri mieltä
Vahvasti samaa mieltä
Elämäni olosuhteet ovat erinomaiset *
Vahvasti eri mieltä
Vahvasti samaa mieltä
Olen tyytyväinen elämääni *
Vahvasti eri mieltä
Vahvasti samaa mieltä
Tähän asti olen saanut elämästä tärkeinä pitämäni asiat *
Vahvasti eri mieltä
Vahvasti samaa mieltä
Jos voisin elää elämäni uudelleen, en muuttaisi melkein mitään *
Vahvasti eri mieltä
Vahvasti samaa mieltä
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy