NÓRA-Támaszpont kérdőív - A fogyatékos gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetéről

Fogyatékossággal élő gyermek édesanyjának lenni az élet egyik legnagyobb kihívása. Nem kevés nehézséget jelent a gyermek szakszerű ellátása, állapotának sokoldalú fejlesztése, jövőjének egyengetése, miközben az anyai szerepeken túlmenően nem szabad elfeledkezni a feleségként, nőként, emberként megélendő szerepekről sem.

A Nóra-Támaszpont program kutatásában a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány arra a kérdésre keresi a választ, hogy a sérült gyermeket nevelő nők a hétköznapi feladatok és a munkaerő-piacra való be - és visszakerülés során mit tapasztalnak és milyen kihívásokkal szembesülnek.

A kutatásban való részvétel egy körülbelül 30 perces online kérdőív kitöltéséből áll. Válaszait bizalmasan kezeljük, személyes adatokat nem gyűjtünk, csak ha külön jelzi, hogy szívesen részt venne további kutatási vagy hálózatépítő munkánkban. A feltett kérdések a mindennapi életre vonatkoznak, a gyermek ellátásával, a családi munkamegosztással, illetve az egyéni munkavégzéssel kapcsolatosak. A kérdőív kitöltése önkéntes, a megadott válaszokat harmadik fél számára a kutatást végző konzorcium nem adja tovább. A kérdőív a kitöltés után a 'Véglegesítem a kérdőívet' gombbal küldhető el.

Válaszai rendkívül értékesek számunkra a sérült gyermeket nevelő családok, és kifejezetten az anyák, nők munkaerő-piaci lehetőségeinek megértéséhez. Ha kérdése, további véleménye van, kérjük, írja meg a nora.tamaszpont(kukac)gmail.com címre.

Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével támogatja munkánkat!

    1. Gyermekek a családban

    A kérdőív első szakaszában a családban, közös háztartásban élő gyermekekre vonatkozó kérdések szerepelnek. Ez azért fontos, hogy megtudjuk, van-e sérült gyermek a családban, akikről a felmérés szól.
    This is a required question
    This is a required question