Ansökan formgivare, Nordic Poster Collective
Här nedanför hittar du våra detaljerade allmänna villkor för dig som vill sälja dina motiv via oss på Nordic Poster Collective. Genom att fylla i ansökningsformuläret i nästa steg, godkänner du också villkoren.

Om du har frågor kring villkoren eller hur vi jobbar tillsammans med dig som formgivare, är du alltid välkommen att kontakta oss på info@nordicpostercollective.se, så svarar vi på dina frågor!

Välkommen, vi ser fram emot din ansökan!
Avtal och allmänna villkor för formgivare
1. Tjänsten och upplåtelse
Nordic Poster Collective är en webbutik som bedriver försäljning av posters formgivna av Formgivaren. Alla posters produceras av Nordic Poster Collective och royaltyersättning utgår till Formgivaren. Formgivare upplåter genom dessa villkor den icke-exklusiva rätten att marknadsföra och sälja Formgivarens motiv till juridiska och fysiska personer i hela världen till Nordic Poster Collective.

2. Marknadsföring
Nordic Poster Collective ansvarar för att marknadsföra hemsidan och de produkter som finns till försäljning på denna. Detta inkluderar produktbilder och produkttexter. Nordic Poster Collective har rätt att använda Formgivarens produktbilder i marknadsföringssyfte

3. Produkter och motiv
Formgivaren är ansvarig för att produkten uppfyller Nordic Poster Collectives kriterier:


- Formgivaren skall ha upphovsrätt på de motiv som tillhandahålls.
- Formgivaren skall vara bosatt i Sverige, Danmark eller Finland, eller ha företag registrerat i respektive land.
- Motivet skall ej upplevas som stötande eller kränkande.


Nordic Poster Collective har rätt att utesluta Formgivare med omedelbar verkan om de i något avseende bryter mot villkoren i detta avtal.

4. Tryckoriginal
Formgivaren ska tillhandahålla tryckoriginal i god kvalitet (ca 4000x6000 pixlar / ca 10 Megapixlar). Äganderätten till tryckoriginalen är Formgivarens och inget i dessa villkor ska uppfattas som att äganderätten till tryckoriginalen övergår till Nordic Poster Collective.

5. Produktion, logistik, reklamationer och returer
Nordic Poster Collective ansvarar för produktion av posters, leverans till kund samt hanterar alla eventuella reklamationer och returer mot kund.

6. Ersättning och redovisning
Royalty utgår enligt följande:

Storlek Royalty (exkl moms)
21x30 36 kr
30x40 47 kr
40x50 60 kr
50x70 72 kr
70x100 95 kr

Nordic Poster Collective ansvarar för alla tillkommande kostnader, såsom tryck, packmaterial och frakt. Marknadsföringsaktiviteter eller kampanjer som medför sänkta priser kommer ej påverka Formgivarens royalty.

Nordic Poster Collective tillämpar självfakturering. Det innebär att kvitto på säljperiodens försäljning kommer göras tillgängligt i samband med utbetalningen, vilken sker ca 3 veckor efter kalendermånads slut.

Formgivaren är ansvarig att meddela om denna är registrerad för f-skatt och moms i Sverige. Om denna status ändras skall Nordic Poster Collective meddelas. De formgivare som är momsregistrerade är också ansvariga för att redovisa momsen för beskattning. Övriga formgivare erhåller utbetalning exklusive moms, då moms redovisas för beskattning av Nordic Poster Collective.

7. Uppsägning
Uppsägning av detta avtal sker av båda parter med 1 månads uppsägningstid från datum för skriftlig uppsägning.

8. Tvist
Formgivaren skall vid eventuell tvist om upphovsrätt, reklamation eller liknande hålla Nordic Poster Collective skadeslös.

På detta Avtal och vid tvist mellan parterna ska svensk lag tillämpas. Tvist i anledning av detta Avtal ska slutligt avgöras av allmän domstol med Malmö tingsrätt som första instans.

9. Behandling av uppgifter
De uppgifter som lämnas i följande formulär kommer endast att behandlas för internt syfte, för kommunikation av intern information, samt administration av försäljning, utbetalningar, osv.

10. Godkännande av avtal
Genom ifyllande av formuläret nedan och därmed ansökan till Nordic Poster Collective, godkänner Formgivaren avtalet.
Ansökningsformulär
Kontaktperson *
E-post *
Varumärke / profilnamn *
(visas på sajten)
Företagsnamn *
Org nr / VAT no *
(lämnas tomt ifall F-skatt/moms saknas)
Adress *
(Postadress, Postnr och Ort)
Telefon *
Bankkonto/BG/PG *
(för kommande utbetalningar)
Presentationstext till din profil *
Var kan vi se dina bilder?
Länk till visning av bilder/portfolio
Godkännande av avtalsvillkor *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Nordic Poster Collective. Report Abuse