INFLUENSSAROKOTTEEN TUTKIMUS ODOTTAVILLE ÄIDEILLE, GQM14
Kiitos mielenkiinnosta tärkeää tutkimustamme kohtaan!

Yhteydenottolomakkeen täyttämällä saat oman rokotetutkimusklinikkasi terveydenhoitajalta lisätietoa tutkimuksesta.

INFLUENSSAROKOTE ON KAIKKEIN TÄRKEIN ODOTTAVALLE ÄIDILLE
Influenssa on tavallista vakavampi, jopa hengenvaarallinen, tauti sekä odottavalle äidille että imeväisikäiselle lapselle. Se on myös riski raskauden normaalille etenemiselle ja sikiön kehittymiselle. Rokote suojaa sekä odottavaa äitiä että syntyvää lasta jopa puolen vuoden ikään saakka. Se vähentää myös syntyvän lapsen riskiä ennenaikaisuuteen ja pienipainoisuuteen.

Odottavien äitien rokottaminen influenssaa vastaan on yleinen ja suositeltu käytäntö jo lähes kaikkialla maailmassa, myös Suomessa (THL). Tällä hetkellä odottavat äidit saavat neuvolassa nl. kolmitehoisen influenssarokotteen, joka antaa suojan kolmea eri influenssavirustyyppiä vastaan.

TUTKIMUS ODOTTAVILLE ÄIDEILLE – TAVOITTEENA TEHOKKAAMPI ROKOTE
Rokotteen antama suojateho on erityisen tärkeä odottavalle äidille. Sen vuoksi käyttöön tarvitaan nykyistä tehokkaampia influenssarokotteita, jotka sisältävät suojan mahdollisimman montaa influenssavirustyyppiä vastaan.

Tässä tutkimuksessa verrataan kahden jo käytössä olevan influenssarokotteen tehoa, sekä vasta-aineiden siirtymistä äidistä istukan kautta napavereen. Tutkimukseen osallistuvat odottavat äidit saavat yhden annoksen joko nelitehoista (Vaxigrip® Tetra) tai kolmitehoista (Vaxigrip®) influenssarokotetta raskausviikolla 20.–32. Rokote tänä ajankohtana antaa parhaan mahdollisuuden suuren vasta-ainepitoisuuden siirtymiseen vauvaan. Vasta-aineiden muodostumista ja siirtymistä seurataan äidistä otettujen verinäytteiden avulla. Tutkimus päättyy kun lapsi on syntynyt ja napaverinäyte otettu.

Tutkimus tehdään yhteistyössä synnytyssairaaloiden kanssa ja se toteutetaan kaikilla Suomen rokotetutkimusklinikoilla Espoossa, Etelä-Helsingissä, Itä-Helsingissä, Järvenpäässä, Tampereella, Turussa, Seinäjoella, Kokkolassa, Porissa ja Oulussa.

Täytä alla oleva lomake, niin saat lisätietoa. Tietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Emme luovuta yhteystietojasi muille, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin tähän tutkimukseen.

Sanofi Pasteur GQM14
EudraCT: 2016-004763-40

Lue myös asiantintijalääkärimme blogi aiheesta: http://blogs.uta.fi/rokotetutkimus/2017/09/20/blogi-raskauden-aikana-otettu-influenssarokotus-suojaa-aidin-lisaksi-myos-vauvaa/

Tutkimus odottaville äideille. Kysy lisätietoa!
Etu- ja sukunimi
Your answer
Laskettu aika
Your answer
Puhelinnumero
Your answer
Sähköposti
Your answer
Lähin rokotetutkimusklinikka
Sain tiedon tutkimuksesta
Palautetta, kysymyksiä?
Mikäli sinulla on jo tässä vaiheessa mielessäsi jotain kysyttävää tutkimuksesta, niin kerro se meille. Kiitos.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms