Rad bi daroval za mašni namen


Kaj je mašni namen?
Mašni namen je namen, po katerem duhovnik daru­je mašo na prošnjo darovalca. Mašni nameni so lahko različni. Čeprav najpogosteje darujemo maše za rajne sorodnike, pa je zelo primerno in priporočljivo, da za mašne namene določimo tudi potrebe živih, potrebe Cerkve, sveta, kot tudi osebne namene. Mašni name­ni so lahko tudi v zahvalo, v čast, ali v obliki prošnje, (na primer v čast ali zahvalo božjim in svetim osebam, Materi Božji, za zdravje, srečen porod, za dobro vre­me, dobro letino, nove duhovne poklice, v zahvalo za 25, 50 let skupnega življenja, itd…).

Kaj je maša ali evharistija?

Sveta maša ­ evharistija je srce in vrhunec življenja Cerkve, kajti v njej Kristus pridružuje svojo Cerkev in vse njene ude svoji daritvi hvale in zahvale, ki jo je na križu daroval svojemu Očetu enkrat za vselej; po tej daritvi razliva milosti odrešenja na vso Cerkev. Evharistija je spomin (memoriale) na Kristusovo veliko noč (pasho): to se pravi na delo odrešenja, izvršeno s Kristusovim življenjem, smrtjo in vstajenjem, delo, ki ga liturgično dejanje napravi navzočega. Kot daritev se evharistija daruje tudi v odpuščanje grehov živih in rajnih, in za to, da si izprosimo od Boga duhovnih in časnih dobrin.

Kdaj bom sveto mašo daroval, po tvojem namenu, te bom obvestil na oddani e-mail naslov ali telefonsko številko.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Mašni dar želim darovati za: *
Mašne namene lahko darujemo za rajne, potrebe Cerkve, sveta, kot tudi osebne namene. Mašni name­ni so lahko tudi v zahvalo, v čast, ali v obliki prošnje, kot na primer v čast ali zahval, Materi Božji, svetnikom ... mašo lahko darujemo kot prošnjo za zdravje, za uspeh pri delu, študiju, za dobro vre­me, dobro letino, nove duhovne poklice, v zahvalo ...
Kontakt (telefon) *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy