Brev/upprop till stöd för konstnärer och kulturarbetare i Iran
UPPDATERING: BREVET FINNS PUBLICERAT PÅ HEMSIDAN https://lettertoartistsiniran.com/
Där finns även grafiskt material som kan användas för att dela på sociala medier. TACK!!

Kära kollegor! 
Vi i konstgruppen Ful har skrivit ett brev till stöd för våra iranska kollegor och som ett svar på deras önskan om att vi ska prata ut om det som händer. Brevet kommer att publiceras på hemsidan www.lettertoartistsiniran.com och alla kan dela via sina egna kanaler. Vi kommer också att dela på Fuls sociala medier-kanaler. Eventuellt publicerar vi också i någon tidning/tidningar om det känns relevant. Det viktigaste är att detta når våra iranska kollegor och att dom ser att vi stöttar dom från Sverige. Det blir också en markering till politiker att dom måste agera. Sveriges regering har till exempel inte ännu ens fördömt dom våldsamma reaktionerna från den iranska regimen som tyvärr resulterat i många dödsfall. Vi kommer översätta till engelska och persiska så att det kan publiceras som text, men senare också som video.

Om du vill vara med, vänligen skriv ditt namn och yrkestitel längst ned i detta formulär.

Viktigt att skriva för- och efternamn samt titel. Fyll alltså i BÅDE din mejladress OCH i rutan "Ditt namn och yrkestitel/titlar". Utan fullständigt namn och yrkestitel kommer du inte med på listan. Skicka in igen om du inte hittar ditt namn!


Brevet: 

Ett brev från svenska konstnärer och kulturarbetare till våra modiga iranska kollegor – och alla andra människor som med risk för era liv kämpar för frihet och jämställdhet!

Vi ser att det i Iran just nu pågår en feministisk revolution. De modiga ropen hörs ända hit. För varje skada som åsamkas era kroppar, känns ett stick i våra. Vi ser er. Vi hyllar er kamp – som också är för oss. Till följd av Jina/Mahsa Aminis brutala bortgång har hundratusentals människor i Iran stormat gatorna. Demonstranter som fått nog av lagar som begränsar allt ifrån klädsel till rätten att tala, skriva och skapa fritt. Vi följer dessa historiska protester som vill få stopp på 43 år av tyranni och könsförtryck. Vi följer er när ni bränner era slöjor och klipper era hår på öppen gata, trots att bara närvaron av hår i offentliga rummet är förlagt med brutala och ibland dödliga straff. Vi ser att ni trotsar regimens säkerhetsstyrkor. Vi ser att ni riskerar era andetag. Vi ser att vissa av er betalat med ert blod. Och vi säger era namn; Hadis, Ghazale, Behnam, Danesh, Hananeh, Reza, Farvad, Minu, Yasin och så många fler med er.

Det är för att hedra er som med oändligt mod tar ansvar för friheten, som vi skriver detta brev. Ni som inte bara nu utan i alla år av förtryck har fortsatt uttrycka er trots restriktioner. Ni som kämpat för yttrandefriheten och rättvisan. Vi är konstnärer och kulturarbetare – många av oss med rötter i dom gator ni nu har tagit tillbaka – som vill ropa ut att ni alla har vårt fulla stöd. Vi backar er. I er kamp finns vår kamp, och vår oändliga tacksamhet.

Vi sprider era ord, vördar era rop. Vi använder dom som bränsle när vi kräver av våra regeringar att dom ska agera.

Ingen är fri, förrän alla är fria. Tack!


Lista på underskrifter finns på hemsidan:
Uppdateras kontinuerligt. 
 Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Ditt namn och yrkestitel/titlar – VIKTIGT! *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy