Slobodna Zona // Prijava za MEDIA desk radionice
Kinoteka, Multimedijalna sala, II sprat


*prijave traju do 6. novembra 2018.
9. novembar, 17:00 // Kino Mediteran: I moje misto ima svoje kino!
Radionicu vode: Alen Munitić, umetnički direktor, Goran Akrap, izvršni direktor i Ivana Jadrić, voditeljka distribucije i koordinatorka programa - Festival mediteranskog filma Split

Kino Mediteran je projekat revitalizacije bioskopa u malim ostrvskim i obalnim gradovima u Dalmaciji. Nastao je iz Festivala mediteranskog filma Split kao putujući bioskop, a kroz 6 godina postojanja pretvorio se u celogodišnju mrežu bioskopa koja danas broji 26 gradova i više od 30.000 posetilaca godišnje. Zahvaljujući tolikom broju vlastitih bioskopa, Kino Mediteran je postalo i distributer nezavisnih europskih filmova, prvo hrvatski a zatim i regionalni.
Kako je nastala ideja ovog projekta? Kako je uspješno digitalizovano 13 bioskopa? Kako funkcioniše saradnja između Kina Mediteran i lokalnih vlasti? Kako su među publikom razvili veliki interes za nekomercijalnim filmovima i koja je strategija njihovog distribucijskog modela? Na sva pitanja odgovoriće ekipa Kina Mediteran.
10. novembar, 13:00 // Pravni izazovi istraživačkog novinarstva u filmskom i tv dokumentarizmu
Radionicu vode: Tomislav Pulić i Robert Tomić Zuber

U današnjem vremenu u kojem je za plasman autorskih priča dostupno više raznovrsnih platformi nego ikad pre (štampa, radio, TV, internet portali, društvene mreže…), kroz primere ilustrovane videoisečcima biće analizirani svi izazovi s kojima se susreće istraživačko dokumentarističko novinarstvo, a poseban naglasak biće stavljen na filmske i televizijske current affair filmove.
10. novembar, 15:30 // Beskonačni fudbal u godini Mundijala
Razgovor sa protagonistom filma „Beskonačni fudbal“ (Laurenciu Gingin) - tvorcem istoimene ideje
Moderator: Ivan Lončarević, fudbalski komentator i radio voditelj

U trenucima kada sećanje na svetsko prvenstvo još uvek ne jenjava, okrećemo se novim, revolucionarnim fudbalskim idejama. Kroz energične osvrtne i amatera i stučnjaka, ovaj panel baviće se fudbalom na uzbudljiv i nesvakidašnji način. Čuveni rumunski reditelj Korneliu Porumboiu donosi nam duhovit i inventivan dokumentarac koji ni jednog ljubitelja fudbala neće ostaviti ravnodušnim, a njegov junak Laurenciu će nam dočarati kako je ideju Novog fudbala sproveo u delo i kroz uspešno odigrane utakmice dokazao da je o tome vredno diskutovati.
Ime i prezime *
Your answer
E-mail *
Your answer
Telefon *
Your answer
Na kojim MEDIA desk radionicama želite da prisustvujete?
Zašto želite da prosustvujete ovim radionicama?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.