1η Κατασκήνωση Ρητορικής Τέχνης - SpeakEasy Camp

Έλα και εσύ για τέσσερις ημέρες, 8-11 Ιουλίου 2017, σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, τη Σίφνο, για να συνδυάσεις την τέχνη της ρητορικής και της επικοινωνίας με τις καλοκαιρινές διακοπές, τις δεξιότητες ζωής με την καλή παρέα, τους αγώνες debate με το απέραντο γαλάζιο.

Η κατασκήνωση περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια για τη ρητορική, τη δημόσια ομιλία, την αποτελεσματική επικοινωνία, την επιχειρηματολογία, τις δεξιότητες ηγεσίας, την ικανότητα συνεργασίας, τις τεχνικές παραγωγής ιδεών κ.ά. Κύρια δράση θα αποτελέσει η ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων μέσω ανοικτών δημόσιων συζητήσεων, οργανωμένου πρωταθλήματος αντιλογίας / debate αλλά και μια πληθώρα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (πάρτι, δρώμενα, παιχνίδια, συναυλίες, ποικίλες παρουσιάσεις των συμμετεχόντων). Τις τρεις πρώτες μέρες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τις εκδηλώσεις του μουσικού φεστιβάλ MUSIFANTΟ.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σίφνου

Διοργάνωση: Ρητορικός Όμιλος Σίφνου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com)

Σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Ν. Κυκλάδων και μέλη του Ρητορικού Ομίλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Με την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ρητορική: θεωρία και πράξη" (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και φοιτητών του προγράμματος.


Σε ποιους απευθύνεται: Μαθητές που έχουν τελειώσει τη Γ΄ Γυμνασίου και την Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου. Η πρότερη συμμετοχή σε ρητορικούς ομίλους και αγώνες ρητορικής δεν είναι υποχρεωτική.

Κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια, στους αγώνες και στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις: Δωρεάν

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 100 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Εγγραφές έως τις 15 Ιουνίου.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Camping Makis, Παραλία Καμαρών.
Το ημερήσιο κόστος της διαμονής είναι 10 ευρώ/άτομο σε εξοπλισμένη σκηνή του Camping για δύο άτομα ή 8 ευρώ /άτομο σε ιδιωτική σκηνή .

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι συμμετέχοντες θα έχουν 30% ΕΚΠΤΩΣΗ στα εισιτήρια της AEGEAN SPEED LINES, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει κράτηση το αργότερο 15 μέρες πριν τις 8/7.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΙΠΝΩΝ: Κάθε βράδυ, μετά το πέρας των εργαστηρίων και των αντιλογιών θα διατίθεται δείπνο σε μπουφέ από ομάδα Σιφναίων σεφ. Τα δείπνα αυτά είναι ευγενική προσφορά του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων Σίφνου.

Σημαντικές οδηγίες για την ΕΓΓΡΑΦΗ:
Η αίτηση συμμετοχής για μαθητές / αποφοίτους που δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος, γίνεται υποχρεωτικά από τον γονέα / κηδεμόνα. Οι απόφοιτοι της Γ΄ Γυμνασίου πρέπει να συνοδεύονται από γονέα / κηδεμόνα. Στην περίπτωση άλλου συνοδού, πρέπει να δηλωθεί το όνομα και ο αριθμός ταυτότητας στην υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί. Η δήλωση πρέπει να φέρει σφραγίδα για το γνήσιο της υπογραφής από αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ και να προσκομισθεί την ημέρα έναρξης της κατασκήνωσης στην οργανωτική επιτροπή. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος.
Σε περίπτωση ομαδικής εγγραφής μπορεί να συνοδέψει ένας ενήλικος μια ομάδα 8 μαθητών το ανώτατο. Κάθε μαθητής θα ακολουθήσει ατομικά την παραπάνω διαδικασία εγγραφής.

Αποστολή υπεύθυνων δηλώσεων και πληροφορίες: evi_andritsou@hotmail.com
Τηλεφωνική επικοινωνία: Εύη Ανδρίτσου -6976945425 (13.00-15.00 και 18.00-23.00), Βάλια Λουτριανάκη- 6944414077 (20.00-22.00).
Συνεχής ενημέρωση για εκδηλώσεις και νέα της διοργάνωσης: Facebook Page, 1st Speak Easy Camp (https://www.facebook.com/Sifnosofistes/)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
1. Για τους μαθητές Λυκείου, οι συνοδεία από ενήλικες δεν είναι υποχρεωτική αλλά είναι σαφώς ευπρόσδεκτη. Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες θα μπορούσαν να αποταθούν για διαμονή στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Σίφνου : www.roomsinsifnos.com/el.

2. Κάθε υποψήφιος θα πρέπει μέχρι τις 15/6/2017 να αποστείλει επιστολή στην υπεύθυνη των αιτήσεων Αρτεμισία Μπαλκούρα στη σελίδα του camp στο Facebook σχετικά με τα εξής:
α. Το δρομολόγιο του πλοίου που θα έχει επιλέξει ο υποψήφιος. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων θα συναντηθεί στο πλοίο, μαζί και με την ομάδα εθελοντών-ομαδαρχών, το πρωί του Σαββάτου 8/7. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει απαραιτήτως να παρευρίσκονται το απόγευμα του Σαββάτου, στις 16.00, στην έναρξη των εργαστηρίων. Για την αναχώρηση από Σίφνο προς Πειραιά υπάρχει σχετική ελαστικότητα αλλά θα πρέπει να συζητηθεί με την οργανωτική ομάδα λόγω της ομαδικής κράτησης.
β. Το είδος της σκηνής που επιθυμεί και -εάν τυχόν έχει κανονίσει- με ποιους θα τη μοιραστεί. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων έρθει μόνος αλλά επιθυμεί και συγκατοίκους στη σκηνή του, θα πρέπει επίσης να το δηλώσει.
γ. Εάν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με συγκεκριμένη ομάδα στο πρωτάθλημα αντιλογιών, θα πρέπει να αποσταλούν όλα τα ονόματα μαζί.

3. Ήδη πριν από το ταξίδι από τον Πειραιά προς τη Σίφνο, οι εθελοντές-ομαδάρχες που θα συνταξιδεύουν με τους μαθητές θα έχουν επικοινωνήσει μαζί τους, ώστε οι ομάδες αλλά και οι μεμονωμένοι συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους από νωρίς. Κατά την άφιξή τους, οι μαθητές θα βρουν στο λιμάνι μια ομάδα από εθελοντές που θα τους οδηγήσει στο Camping Makis, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. από το αγκυροβόλιο των πλοίων. Η απόσταση είναι τόσο μικρή, που δε χρειάζεται μεταφορικό μέσο. Αν ωστόσο παραστεί οποιαδήποτε ανάγκη, θα υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών και των αποσκευών τους.

4. Το Camping Makis βρίσκεται στην παραλία των Καμαρών, στα πενήντα μέτρα από το κύμα. Η παραλία είναι αμμώδης και σχετικά ρηχή και διαθέτει γαλάζια σημαία. Ακριβώς μπροστά από το Camping βρίσκεται ο πύργος εποπτείας των ναυαγοσωστών της παραλίας. Ας σημειωθεί επίσης ότι για την ασφάλεια των μαθητών το Κέντρο Υγείας, το Λιμεναρχείο και ο Δήμος θα θέσουν σε επιφυλακή νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρο και σκάφος.

5. Το Camping, πλήρως ανακαινισμένο, απόλυτα καθαρό και άψογα οργανωμένο, βρίσκεται σε ένα μεγάλο σκιερό οικόπεδο κοντά στον κεντρικό δρόμο των Καμαρών, από όπου οι μαθητές μπορούν να προμηθεύονται ό,τι τυχόν χρειαστούν αλλά και να διασκεδάσουν. Είναι επίσης πολύ κοντά σε στάση λεωφορείου. Για τη θέση και τις εγκαταστάσεις του, αναζητήστε το στο διαδίκτυο και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : www.makiscamping.gr.

6. Οι μαθητές που θα μείνουν σε δική τους σκηνή θα πρέπει να φέρουν δικά τους υποστρώματα (ή sleeping bags) σεντόνια, πετσέτες και λοιπό κατασκηνωτικό εξοπλισμό. Όσοι επιλέξουν τις δίκλινες σκηνές του Makis θα πρέπει να φέρουν μόνο σεντόνια και πετσέτες.

7. Το Camping θα διαθέτει πρωινό "ευρωπαϊκού τύπου" (ρόφημα, ψωμί με μαρμελάδα, χυμό και κρουασάν) έναντι 4 ευρώ. Πέραν αυτού όμως, έχουμε εξασφαλίσει προνομιακές τιμές για τους μαθητές και σε διάφορα γειτονικά καφέ- εστιατόρια.

8. Μολονότι, όπως προαναφέραμε, δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη των μαθητών πέραν του ωραρίου των δραστηριοτήτων, σημειώνουμε τα εξής:
α. Στο Camping και ακριβώς δίπλα από αυτό θα διαμένουν μέλη της οργανωτικής ομάδας, οι εθελοντές-ομαδάρχες (ένας για κάθε 10 συμμετέχοντες) και οι εκπαιδευτές - οι οποίοι θα έχουν δώσει στους μαθητές στοιχεία επικοινωνίας και θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί τους. Αυτό σημαίνει ότι, εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, στον χώρο του camping, θα υπάρχουν ενήλικοι δίπλα στα παιδιά. Τυπικά, ωστόσο, ισχύει το αναγραφόμενο στην υπεύθυνη δήλωση σχετικά με την ευθύνη επίβλεψης 17.00-22.00 κάθε μέρα.
β. Τα εργαστήρια και οι αντιλογίες θα πλαισιωθούν από παράλληλες δράσεις οι οποίες δεν θα είναι υποχρεωτικές αλλά χάρη στην ελκυστικότητά τους αναμένεται να κρατήσουν όλους τους κατασκηνωτές μαζί καθ΄ όλη τη διάρκεια των τριών ημερών. Περιπατητικές εξορμήσεις σε μονοπάτια, εκδρομές σε αξιοθέατα και παραλίες, δρώμενα, συναυλίες και πάρτι αναμένεται να διατηρήσουν έντονο ενδιαφέρον για συνύπαρξη με την ομάδα (αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός σκοπός μιας κατασκήνωσης).
γ. Ο κανονισμός της κατασκήνωσης θα ανακοινωθεί πριν την άφιξη των συμμετεχόντων και θα παρουσιαστεί αναλυτικά και στο καλωσόρισμα. Εάν κάποιος μαθητής / απόφοιτος δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες, δεν θα γίνεται δεκτός στις δραστηριότητες και, εάν είναι ανήλικος, θα ειδοποιείται ο γονέας / κηδεμόνας.

9. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα αναρτηθεί το πρόγραμμα όλων των δραστηριοτήτων καθώς και πολλές άλλες κατατοπιστικές πληροφορίες. Στο μεταξύ, συνεχίζετε να μας απευθύνετε τα ερωτήματά σας είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά.

Email address
1η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ "SPEAKEASY"
Ονοματεπώνυμο
Your answer
Ηλικία
Your answer
Σχολείο
Your answer
Ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις είτε ως άτομο είτε με την ομάδα σου στο πρωτάθλημα αντιλογιών (debate) ;
Είσαι μέλος ρητορικού ομίλου ή έχεις συμμετάσχει σε δραστηριότητα σχετική με τη ρητορική (Forensics, MUN κ.ά.);
Διεύθυνση Κατοικίας
Your answer
Τηλέφωνο
Your answer
Email
Your answer
Ονοματεπώνυμο Κηδεμόνα
Your answer
Τηλέφωνο Κηδεμόνα
Your answer
Είσαι αλλεργικός;
Αν Ναι σε τι ;;
Your answer
Έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή/και λαμβάνεις φαρμακευτική αγωγή;
Your answer
Στην υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να αναγράφεται ότι: "Επιτρέπω ως κηδεμόνας στον/στην............ να συμμετάσχει στην 1η Κατασκήνωση Ρητορικής Τέχνης - SpeakEasy Camp έχοντας λάβει γνώση ότι οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των συμμετεχόντων μόνο κατά τη διάρκεια του προγράμματος εργαστηρίων και δράσεων από τις 17:00-22:00 κάθε ημέρας και δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη επίβλεψης πέραν των ωρών αυτών". http://www.entypa.info/images/entypa/ypeythini_dilosi/ypeythini_dilosi.pdf
Please complete the captcha before submitting the form.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms