Ansökan "5 km pedagogisk resa"
En gång per läsår är avsikten att kunna erbjuda dig, som fast anställd och behörig förskollärare i Burlövs kommun, möjlighet att ansöka om en veckas "friställning" från din egen verksamhet. Denna spenderar du, tillsammans med 4-5 andra antagna kollegor, med att besöka undervisning på andra enheter i vår kommun. En mentalt pedagogisk resa som ryms inom den faktiska fysiska avståndet på 5 km :)
Den veckan du är ute på äventyr ersätts du med en vikarie.

Detta läsår kommer denna möjlighet infalla vecka 13 och vara fortsatt inriktad på vårt kvalitetsarbete kring vårt språkinriktade verksamhet på förskolan.

Ni bestämmer själva vilka enheter ni vill besöka under veckan och ni disponerar veckan utifrån 4 dagars observation och 1 dags gemensam reflektion. Hur ni vill förlägga besöken är alltså upp till er själva men vi avslutar veckan gemensamt med reflektioner och analyserna tillsammans i gruppen.

Gemensamt utgår vi från samma observationsunderlag som användes då språktrappan tog sin form. Det blir alltså någon variant av utvärdering av vårt fleråriga arbete kring den språkutvecklande verksamheten på förskolan. Naturligtvis kan du som professionell förskollärare även ha din egen agenda och addera ytterligare ett eget observationsschema utifrån eget syfte med observationerna.

När ni besöker en avdelning förväntas ni inte ge feedback till de kollegor ni auskulterar hos men ni bör i någon form ha varit i kontakt innan med de berörda. Som observatör ska du oberoende av eventuella relationer fokusera och reflektera över den språkutveckling, de lärande situationer, didaktik och metodik som pågår omkring dig.

Naturligtvis bemöter du alla dina kollegor med den respekt du själv vill bli bemött av och uttalar dig inte negativt, utpekande eller namngivet efter dina besök. I våra professioner har vi alla områden som behöver utvecklas och kan förbättras, det är ju just därför du själv är sugen på att göra den här pedagogiska resan.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Sista dag för ansökan är den 6 mars 2020
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Namn *
Enhet *
Motivera varför du vill ge dig ut på en 5 km pedagogisk resa. *
Vad förväntar du dig av din resa? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Burlövs kommun. Report Abuse