Participació mural col.laboratiu 25N. Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència envers les Dones, a càrrec de l'artista Irantzu Iralekue
El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.
En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Cada any, amb motiu d'aquest dia senyalat, l’Ajuntament de Montgat, així com la resta de municipis i administracions publiques commemoren i visibilitzen aquesta data i tot el que representa.
Aquest any volem crear un mural participatiu al nostre municipi, per donar visibilitat a la lluita per l’eliminació de la violència envers les dones, amb la col·laboració de l’artista basca Irantxu Iralekue.

Per aquest motiu us convidem a participar en una pluja de idees inicials que faciliti a l’artista la creació del disseny del mural, i també a participar activament en la pintada en les dates que l’artista estigui a Montgat. El mural quedarà exposat de forma permanent a la nacional II, davant de la casa de la vila.

En cas d’estar interessat només has d’accedir al següent formulari:
Mail de contacte *
Quines imatges t'agradarien que estiguessin representades en el mural del 25N de Montgat? *
T'agradaria formar part del procés participatiu amb l'artista a través d'una reunió telemàtica? *
Vols participar en la pintada del mural? Durant una setmana l'artista facilitarà que la ciutadania de Montgat pugui col.laborar activament en la seva proposta. *
Tens disponibilitat de matí o tarda? *
Moltes gràcies!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy