Σχολικός Διαγωνισμός "Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο"
Για τη σχολική χρονιά 2019-2020 το Ευρωπαϊκό Έργο "OSOS - Open schools for Open Societies" / «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία», (https://www.openschools.eu/) (grant agreement number 741572), υποστηρίζει τη διοργάνωση του σχολικού διαγωνισμού «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο».

Το Ευρωπαϊκό Έργο OSOS προωθεί την δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού δικτύου ανοιχτών σχολείων. Ανοιχτό θεωρείται ένα σχολείο που δημιουργεί ένα ανοιχτό και καινοτόμο «οικοσύστημα» που μετέχει ενεργά τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην τοπική κοινότητα και χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική καινοτομία, τα εργαλεία της ανακαλυπτικής μάθησης, την τεχνολογία, τη διδασκαλία των φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών για τη μελέτη και ψηλάφηση τοπικών ζητημάτων. Μιλάμε, φυσικά, για το σχολείο που εντάσσει στην εκπαιδευτική διαδικασία το σχολικό κήπο, ένα κοντινό μουσείο, την τοπική οικονομία και τα προϊόντα της και πορεύεται ως ένας ισότιμος κοινωνικός εταίρος. Βασικός άξονας είναι η Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία και ο ρόλος του σχολείου στο χτίσιμο μίας καλύτερης σχέσης ανάμεσα στην επιστήμη και την κοινωνία. Το Ευρωπαϊκό Έργο OSOS συντονίζεται από την Ελληνογερμανική Αγωγή (Ευρωπαϊκός Συντονιστής) και συμμετέχει από την Ελλάδα και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ως Εθνικός Συντονιστής [http://www.iep.edu.gr/el/europaika-se-ekseliksi/osos].

Καλούνται ομάδες μαθητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό. Οι ομάδες θα πρέπει να καταγράψουν την όλη διαδικασία συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό και να την αναρτήσουν στην πλατφόρμα του έργου https://portal.opendiscoveryspace.eu/en/community/schools-study-earthquakes-849203 μέχρι τις 2 Μαρτίου 2020.

Μέσω του διαγωνισμού, θα επιλεγούν οι 10 καλύτερες εργασίες (Α΄/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης) και οι σχολικές ομάδες θα βραβευθούν με έπαινο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση του OSOS που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2020.

Ονομασία Σχολείου *
Your answer
Διεύθυνση Σχολείου *
Your answer
Ονοματεπώνυμο Διευθύντριας ή Διευθυντή *
Your answer
E-mail Σχολείου *
Your answer
Τηλέφωνο επικοινωνίας Σχολείου *
Your answer
Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού επικοινωνίας του Σχολείου *
Your answer
E-mail εκπαιδευτικού επικοινωνίας του Σχολείου *
Your answer
Τηλέφωνο εκπαιδευτικού επικοινωνίας του Σχολείου *
Your answer
Συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί του Σχολείου *
Your answer
Περιγράψτε τη συμμετοχή του σχολείου στο διαγωνισμό "Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο" *
Your answer
Γράψτε το δικτυακό τόπο (link) που ανεβάζετε δραστηριότητες που αφορούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, εφόσον υπάρχει (blog, website, wiki κλπ.) *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy