Bevraging over toegankelijkheid
Via het Platform Sterk Sociaal Werk Vlaams-Brabant stellen we vast dat de toegankelijkheid van organisaties en diensten in het sociaal werk regelmatig onder druk staat. Tal van redenen kunnen hier de oorzaak van zijn.

Vertrekkend vanuit concrete praktijkervaringen willen we meer zicht krijgen op de drempels die jullie ervaren in de toegang tot organisaties en diensten bij bijvoorbeeld een aanmelding of doorverwijzing, bij het opvragen van documenten of het  realiseren van rechten, als mensen proberen een afspraak te maken, als je samen een actie wilt opzetten of als je gewoon wat meer uitleg wil over mogelijkheden en kansen voor mensen.

Met deze bevraging willen we zicht krijgen op de mate waarin jullie drempels ervaren in de toegang tot organisaties en diensten en hoe die drempels er uit zien.

Na het opstellen van deze inventarisatie, gaan we het gesprek aan. Met elkaar als collega's uit het sociaal werk, maar ook met onderzoekers en experten, met koepels en steunpunten, met leidinggevenden in de sectoren en ook met het beleid (lokaal, Vlaams en/of Federaal).

Op die manier hopen we niet alleen inzicht te krijgen in de mate van (on)toegankelijkheid, maar willen we er  meteen iets aan veranderen.

Het invullen van deze korte vragenlijst neemt maar 10 minuten in beslag. We verwerken de gegevens volledig anomiem. Als je op de hoogte wil blijven van wat we met deze kennis doen om tot verandering te komen, vul dan zeker je emailadres in.

Met vriendelijke groeten,
Birgit Goris
Wendy Broos
Platform Sterk Sociaal Werk Vlaams-Brabant
Sign in to Google to save your progress. Learn more
In welke sector van het sociaal werk ben je actief? Meerdere keuzes zijn mogelijk.
Drempels naar toegankelijkheid
Beschrijf hieronder kort en bondig de drempel die je ervaren hebt bij het samenwerken (doorverwijzen, aanmelden, formulieren opvragen, rechten realiseren, afspraak maken, actie opzetten, informatie opvragen, ...) met een andere organisatie. Als je meerdere ervaringen hebt, vul dan telkens een nieuwe praktijkervaring in.

Geef vervolgens aan welke oorzaken de drempel creëren volgens jou. Meerdere oorzaken kunnen aangeduid worden.
Praktijkervaring drempel 1
Praktijkervaring drempel 2
Praktijkervaring drempel 3
Oorzaken van drempels
Toelichting bij de oorzaken
Email adres
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy