Апликација за учество на мобилност за млади во Ерменија
„Get Active, Get Healthy, Get Involved“
Младински Совет Прилеп заедно со "Future in Our Hands" организираат младинска размена во Ерменија која ќе се одржи од 06 -14 октомври 2018.

Насловот на проектот всушност ја дава главната идеја на проектот.

Бидете активни - Сакаме да промовираме активно граѓанство и здрав начин на живот преку физички активности, вклучувајќи спорт, активности на отворено и разни работилници.

Вклучете се - Другата цел е да се промовира здрав начин на живот и да се поттикнат младите да го пренесат во секојдневниот живот. Вклучете се - ова е исто така дел од активно граѓанство, но исто така сакаме и младите луѓе со помалку можности да бидат вклучени во општествениот живот и слични активности.

Според избраните теми, имаме за цел да ги поттикнеме младите луѓе да размислуваат за европските теми и да ги вклучат во дискусијата за конструкцијата и иднината на Европската унија. Тоа може да се постигне преку палнираните работилници и игри. Еден од примерите е “city game”, која може да има силно влијание врз подобра комуникација меѓу европските граѓани и учесниците од земјите-партнери. Тие ќе научат различни видови нешта за следните теми: воспоставување, управување, практикување на спорт и физички активности во локалните области, кои за возврат ќе бидат рефлектирани од општеството на ЕУ.

Проектот ќе промовира здрави животни навики преку физички активности, вклучувајќи спорт а во исто време ќе се подигне културната свест на учесникот. Тие ќе учат за традициите и културите на различни земји. Како што е споменато претходно, подготвената програма за младинска размена ќе помогне да се поттикне социјалната вклученост. Спортските активности и традиционалните игри ќе имаат директно влијание врз активното учество на младите во општеството.

Нашиот проект вклучува учесници од различни култури, етнички и верски средини. Додека учествуваат во проектот, сите од нив ќе добијат можност да го развијат меѓукултурното учење. Во текот на споменатите активности, младите ќе практикуваат да споделат почитувани и чувствителни ставови кои ја овековечуваат нееднаквоста или дискриминацијата.

Датум: 06 - 14 октомври 2018

Држава: Ерменија

Возраст: 17 – 23 години

Број на учесници: 5 + 1 тим лидер

Патувањето, врз база на рефундација, како и сместувањето се на товар на организаторот.

Крајниот рок за доставување на апликациите е 05 Септември 2018 година.

Име и презиме *
Your answer
Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
Контакт телефон *
Your answer
E-mail адреса *
Your answer
Образовна институција *
Your answer
Датум на истекување на патната исправа? *
MM
/
DD
/
YYYY
Познавање на Англиски Јазик *
Основно ниво
Напредно ниво
Познавање на други јазици *
Your answer
Вештини кои ги поседувате, потребни за оваа мобилност *
Your answer
Доколку имаш било какво претходно искуство од оваа област, сподели го со нас? *
Your answer
Која е твојата мотивација за да учествуваш на мобилноста? *
Your answer
Кои се твоите лични очекувања и цели од размената? *
Your answer
Како планираш да го искористиш стекнатото искуство во иднина? *
Your answer
Како дозна за размената? *
Your answer
Нешто што би сакале да ни кажете а ние не ве прашавме?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Youth Council Prilep. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms