Martinusenquête
Geachte inwoners van de voormalige gemeente Angerlo, beste lezers van Angerlo’s Nieuws

De kerk van Giesbeek is al sinds mensenheugenis een gezichtsbepalend gebouw in onze leefomgeving. Nog meer sinds in 2010 de toren is herbouwd en deze vanaf het water en de weg weer in de wijde omgeving zichtbaar is.

De kerk staat er al sinds 1909. Wij weten dus niet anders hoe oud je ook bent, maar de functie van het gebouw gaat veranderen.

Zoals u/je al dan niet weet, worden per aanstaande januari 9 kerken in onze omgeving aan de eredienst onttrokken hetgeen betekent dat 9 dorpsgemeenschappen op zoek moeten naar een andere bestemming voor hun gebouw. Zo ook Giesbeek.

Wat betekent dat in praktijk?
Er zijn 2 mogelijkheden:
1. de kerk wordt verkocht aan een derde partij waarna het gebouw een hele andere functie krijgt.
2. de gemeenschap neemt zelf het gebouw over en zoekt naar een herbestemming.

Voorlopig gaan onze eigen gedachten uit naar eigen beheer. Het idee is om er een “soort gemeenschapshuis” van te maken waarvan alle inwoners gebruik kunnen maken.

We zullen dan samen geld bijeen moeten brengen voor exploitatie en onderhoud van het gebouw en zullen in kleinere vorm activiteiten zoals oecumenische vieringen, trouwen, uitvaarten, dopen en andere vieringen doorgang kunnen blijven vinden. Maar ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld een beeldenmuseum, concerten en voorstellingen.
Mogelijk heeft u/heb je hele andere ideeën. Ook daar zijn wij benieuwd naar.

Graag willen wij u/jullie allemaal, alle inwoners, jong en oud betrekken bij de toekomst van het Martinusgebouw en zouden wij het bijzonder op prijs stellen als u/je de enquête in wilt vullen waarin u uw gevoel, mening en ideeën kunt uiteenzetten. Want zonder ideeën, plannen, financiële middelen en vrijwilligers komen we er niet.
Kortom: wij zien uit naar uw reactie. Uw/Jouw mening (en die van uw gezinsleden) telt!

De sluitingsdatum is uiterlijk 12 oktober 2020

Met dank voor uw/je inbreng en hartelijke groet,

Namens Locatieraad Giesbeek en Stichting Vrienden van de Giese toren

Harry Wieggers
Sina de Bouter


in wijde omgeving zichtbaar....
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy