Inventarisatie COVID-19 maatregelen - 2e en eventueel 3e golf
SCHULDENBERG TAST VERTROUWEN ONDERNEMERS AAN
Geef OSD inzicht wat een jaar corona voor u betekent

De lockdown is funest voor het ondernemersvertrouwen, zo blijkt o.a. uit de nieuwste enquête van VNO-NCW en MKB-Nederland onder 92 branchedirecteuren. Want al weten de meeste bedrijven het hoofd nog boven water te houden, het is maar de vraag of ze straks nog kunnen investeren in hun toekomst.

Bijna 60 procent zegt de afgelopen drie maanden pessimistischer te zijn geworden over de staat van de economie, slechts 7 procent optimistischer. Dat pessimisme hangt samen met de omzetten die de afgelopen maanden flink te lijden hadden onder de coronacrisis en de aangescherpte lockdown. Zo’n 36 procent van de branches rapporteert een sterke afname en nog eens 34 procent een beperkte afname van de omzetten. Voor de komende drie maanden verwachten veel branches vooral stagnatie (44 procent) of een verdere daling van de omzetten. Op een groei van de omzet durft slechts 4 procent te rekenen. De hoop is gevestigd op het moment dat het grootste deel van de bevolking gevaccineerd is.

OSD wil samen met alle ondernemersverenigingen uit de kernen, SHR, Hiswa/Recron, Horeca Nederland, VSSK, ASD/LTO Zuid en de visserijverengingen graag weten hoe het met onze ondernemers op het eiland is gesteld om jullie op de juiste wijze te kunnen ondersteunen en om een krachtige gesprekspartner te zijn bij de lokale overheid en de raad. Het is daarom van essentieel belang dat jullie na de eerste enquête ook de tweede invullen. En ja, de vragen zijn deels hetzelfde, maar dat is juist om te zien wat er in een jaar is gebeurd en wat dat betekent voor het ondernemerschap. Neem een kwartiertje, vul de enquête in en help ons inzicht te krijgen. Wij rekenen op jullie!

Vult u de enquête voor 6 maart in? Dan kunnen wij ook uw bevindingen meenemen in de verdere acties!
Bij voorbaat dank voor uw medewerking.
Email address *
1. In welke sector is uw bedrijf werkzaam? *
2. Wat is uw bedrijfsgrootte? *
3. Ervaart u problemen in uw bedrijfsvoering als gevolg van de coronamaatregelen? *
4. Kunt u in de huidige omstandigheden uw bedrijfsvoering voortzetten en/of uw bedrijf laten voortbestaan, uitgaande van verlichting van de maatregelen?
Clear selection
5. Wat is daarbij voor u de belangrijkste randvoorwaarde?
Clear selection
6. Indien nee, op welk vlak heeft u meer ondersteuning nodig? (meerdere antwoorden mogelijk)
7. Welke coronamaatregelen hebben sinds de uitbraak van corona voor problemen in uw bedrijfsvoering gezorgd? (meerdere antwoorden mogelijk)
8. Hebben de rijks- en gemeentelijke regelingen (NOW, TOZO, TOGS en opvolger TVL, uitstel van heffingen en belastingen, aangepaste vergunningen) u in de afgelopen periode voldoende geholpen?
Clear selection
9. Indien nee, waarom niet?
Clear selection
10. Wat zijn op dit moment de problemen om uw bedrijfsvoering voort te zetten? (meerdere antwoorden mogelijk)
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of RondOm Vandaag. Report Abuse