Deep Dive: Modern Observability
Popunite formu i potvrdite prisustvo na predavanju
Deep Dive: Modern Observability
04.12.2019. u 18h u ICT Hub-u, Kralja Milana 10.Filozofija poznata kao “shift-left” je postala uobičajeni obrazac koje kompanije koriste da bi timovima za isporuku obezbedile veću autonomiju. Ova filozofija prebacuje tradicionalne operativne timove u način rada koji obezbeđuje veću pouzdanost. Fokusiranje na pouzdanost zahteva od aplikacija da razmenjuju informacije o svom statusu ili ’zdravlju’. Tradicionalni sistemi za proveru ‘zdravlja’ aplikacija, usredsređeni su na „CPU“, „IOPS“ i / ili „RAM“ upotrebu, ali to više nije dovoljno u distribuiranom cloud native rešenju.
Deep dive će biti izveden kroz tri osnovna područja praćenja i opažanja; metrika na nivou aplikacije, logging procesa i procesa trasiranja. Razgovaraće se o savremenim tehnikama u sprovođenju sveobuhvatne strategije praćenja i opažanja, kao i kako ove tri pomenute oblasti povezati zajedno. Kroz ovaj deep dive će svi prisutni saznati kako da unaprede svoj time-to-resolution, smanje vreme koje troše na debugging, ali i da nauče više o business-level metrikama koje su podjednako korisne operativnim timovima, ali i vlasnicima biznisa.

NAPOMENA: Ovo predavanje pokriće principe na kojima počivaju alati i biće prikazano kao tool-agnostyc pristup.
Šta vam pruža ovaj deep dive:
· Naučićete više o tome kako da konstruišete modele podataka za time-series metrike.
· Diskutovaćete o metodama za podešavanje i praćenje zahteva koji pokrivaju efemerne i distribuisane sisteme
· Saznaćete kako da stavite naglasak na odgovornosti development tima kako biste podržali Site Reliability Engineering (SRE) principe
· Čućete više o tome zašto su važni inženjerski formati za ’logging’ i korelacioni podaci za podršku polyglot razvoja

Govornik: Mike Ensor, VP Global Cloud Practice u kompaniji Nortal
Majk Ensor iz kompanije Nortal, jedan je od vodećih AWS i Google Cloud partnera u Severnoj Americi. Kao softverski arhitekta sa 24 godina iskustva u cloud arhitekturi, razvoju aplikacija, elekrtronskoj trgovini, distribuiranim sistemima i big data implementacijama, Majk se tokom svoje karijere kontinuirano zalagao za primenu razvoja baziranog na testiranju, principa neprekidne isporuke i naglašavao je prednosti razvoja baziranog na agilnoj metodologiji. Majk je prezentovao sa nekim od najvećih stručnjaka iz Google / K8s, kao što su Kelsi Hajtauer, Alan Nejm i Karter Morgan.
Ime i prezime *
Your answer
E-mail
Your answer
Pozicija na kojoj radite
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ICT Hub. Report Abuse