Bosbaden gidsen in België
Lieve gidsen (of gidsen in practicum),

Ik verzamel graag de informatie van zoveel mogelijk gidsen in België voor een portaalwebsite over bosbouwtherapie/bosbaden in België.

Met toestemming van Katriina, die een sjabloon maakte voor haar website van NatureMinded, heb ik haar sjabloon gekopieerd en aangepast. Ik ben opgeleid door de Association of Nature & Forest Therapy (ANFT), dus vergeef me als mijn vragen bevooroordeeld of onduidelijk zijn. Houd er rekening mee dat ik bostherapie/bosbaden door elkaar gebruik.

Ik vraag u om misschien dubbel werk te doen, omdat ik op deze manier ook het gevoel heb dat ik uw toestemming krijg om over uw praktijk te schrijven en te werken op de website waar ik werk. Door deze informatie in te vullen, gaat u ermee akkoord dat ik de antwoorden van het eerste deel openbaar kan maken.

Een tweede deel van deze Google Forms is bedoeld om FT te begrijpen als een sociale praktijk om zo meer burgers te kunnen werven in deze praktijk.
Deel 1: voor de website
Naam *
Hoe zou je beschreven willen worden? (bijvoorbeeld: bos therapie gids, bosbadgids, wandelcoach, relationele ecotherapeut in een bos, dolfijn... )
In welke Belgische provincies gids je? *
Required
Locatie (d.w.z. naam van het (de) bos(sen) waar u gidst of wandelingen organiseert) *
Mini-biografie/verhaal: Deel uw achtergrond/inspiratie/training/professionele vaardigheden in 7 of minder zinnen.
Voor wie/uw doelgroep. Start met welke behoeften u in uw praktijk aanpakt (bijv. voor mensen die zich depressief voelen, of mensen met diabetes, kinderen, ouderen met aandachtsproblemen, enz. Dit kan ook 'voor alle mensen die graag tijd in de natuur doorbrengen'). *
Talen *
Andere activiteiten die u organiseert (niet of wel in combinatie met FT)?
Website *
Website van partnerorganisaties voor wie u regelmatig bosbaden begeleidt
Contactgegevens (voor klant) *
Facebook pagina?
Instagram account?
Je favoriet Belgisch nieuwsartikel over bosbaden?
Je favoriete boek over bosbaden?
Deel 1B: Partners
Dit zal voor andere pagina's zijn, waar ik voorbeelden uit het verleden wil geven en welke gidsen met welke partner voor welk doel hebben samengewerkt. Dit moet je niet invullen als je dat niet wil/kan.
Met wie of welke organisaties heb je samengewerkt om samen een wandeling te organiseren?
Wie of welke organisaties hebben je gevraagd om een wandeling te organiseren voor hun mensen?
Met wie of welke organisaties heeft u gevraagd om over uw wandelingen of bostherapie te communiceren?
Met wie of welke organisatie heeft u samengewerkt om trainingen te geven?
DEEL 2: niet voor de website, maar om de sociale praktijk van bosbaden beter te begrijpen
Zoals sommigen van jullie weten, ben ik ook een doctoraatsstudent die verbonden is aan een Japanse universiteit. Sinds enige tijd ben ik ook geïnteresseerd in bostherapie als sociale praktijk. Ik begrijp graag waarom mensen in België zich bezighouden met bosbaden, als gids, deelnemer of partner, om zo te leren hoe meer mensen in deze praktijk kunnen worden gerekruteerd. U hoeft deze vragen niet in te vullen of u kunt er ook voor kiezen om alleen de vragen te beantwoorden die u leuk vindt.

Ik zou de volgende informatie kunnen gebruiken voor een onderzoeksposter voor een conferentie over duurzaamheid en actie-onderzoek, en misschien later een paper, gericht op 'burgerbetrokkenheid bij FT', dus als u antwoordt, geeft u mij toestemming om deze informatie te gebruiken.

Als u de vraag niet begrijpt, kunt u "Ik begrijp het niet" schrijven.

Als je niet graag schrijft, maar je wil over de telefoon of een video call die antwoorden geven, stuur me een mailtje naar
wendywwuyts@gmail.com
Waar en wanneer heb je gehoord over bostherapie/bosbaden?
Waarom heb je besloten om gids te worden? Wat was 'het laatste strootje', de grote drijfveer?
Heeft u een agenda of visie die u motiveert om bosbaden te organiseren? En zo ja, welke?
Wat is de gemiddelde groepsgrootte van uw begeleide wandelingen?
Hoe vaak heb je al begeleiding gegeven voordat de corona lockdown begon (maart 2019-februari 2020)? Welke is het dichtst bij uw werkelijkheid?
Clear selection
Wat zijn belangrijke hulpmiddelen (kleding, kleding, materialen, locatie, enz.) bij het uitvoeren van uw praktijk van bostherapiebegeleiding? En waarom?
Met welke andere natuurgerelateerde praktijken past bosbaden (bijna) perfect aan (bijv. het planten van nieuwe bomen, politieke acties, genezingspraktijken etc.) En waarom?
Met welke andere natuurgerelateerde praktijken past bosbaden niet? En waarom?
Welke competenties en vaardigheden zijn belangrijk voor een bosbadgids? Ik verwijs naar de kennis die nodig is om de materialen te bedienen, de praktijk uit te voeren en het resultaat van uw praktijk te evalueren.
Welke beelden en betekenissen associeert u met de praktijk van een bosbad gidsen?
Welke beelden en betekenissen associëren uw klanten met de praktijk?
Welke regels, rituelen, tradities en normen zijn voor u belangrijk? Bijvoorbeeld: Volg je normen of een soort sjabloon dat een bepaalde instelling je heeft geleerd over hoe je een wandeling moet opbouwen? Heeft u bijvoorbeeld regels over de minimale/maximale afstand of de minimale/maximale duur van een wandeling?
Hoe houdt u zich op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van FT?
Wat is uw strategie om een carrière op te bouwen vanuit bosbad gidsen? Hoe werft u nieuwe klanten of hoe bouwt en verzorgt u uw community van vaste klanten?
Welke strategieën hebt u geprobeerd, maar waren niet effectief in het werven of behouden van klanten? Waarom denkt u dat ze niet effectief waren?
Wat is bostherapie en wat is bosbaden volgens u? Is er een verschil? Is het hetzelfde? (Er is geen goed of fout antwoord.)
Would you like to be informed about the summary/analysis of the results? (if there are enough results)
Clear selection
Is er ten slotte nog iets dat je graag wilt delen?
Thank you so much for your time and May the Forest be with you!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy