Klachten, suggesties en tevredenheden
Ons wijkgezondheidscentrum en alle medewerkers staan open voor uw klachten, suggesties en tevredenheden. Wij gaan er immers van uit dat we eruit kunnen leren en ze aanleiding kunnen zijn tot het verbeteren van de zorg die wij bieden.

Indien u ontevreden bent over de zorg die u krijgt, over een bepaalde medewerker of over onze werking, dan bespreekt u dit best met de betrokken medewerker zelf of met uw vaste zorgverstrekker. Deze is immers op de hoogte en kan u uitleggen waarom iets op een bepaalde manier werd aangepakt, …
Wanneer u samen met deze medewerker niet tot een oplossing kan komen of u dit niet met deze persoon kan of wil bespreken, kan u uw klacht melden via dit formulier. Als u het formulier liever op papier invult, kan u dit formulier ook in de wachtzaal terugvinden naast de ideeënbus. U kan het daarna achterlaten in onze ideeënbus, mailen naar info@wgcwatersportbaan.be of opsturen naar WGC Watersportbaan, Nekkersberglaan 518, 9000 Gent.
Het ingevulde formulier wordt aan de coördinator van het centrum bezorgd. Deze zal uw klacht bekijken en u binnen de 4 weken een antwoord geven. Wij verzekeren u dat elke klacht ernstig genomen wordt en u altijd een antwoord zal krijgen op een geformuleerde klacht.

Ook als u een suggestie of een idee heeft om onze werking te verbeteren of als u tevreden bent over onze werking, de zorg die u krijgt of over een bepaalde medewerker dan horen we dit graag. U kan dit via hetzelfde formulier en via dezelfde weg (ideeënbus, per mail of post) aan ons doorgeven.

Email address *
Naam: *
Your answer
Adres: *
Your answer
Telefoonnummer *
Your answer
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service