ΣΥΛΛΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΠΡΟΣ :

1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

2. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

3. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΘΕΜΑ : «ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Κύριοι, έπειτα από το υπ’αριθ. πρωτ. 179579/5026/30-1-2014 έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη απευθυνόμενο προς την Δ/νση Δόμησης και Πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Καβάλας ύστερα από προσφυγή Πτυχιούχου Μηχανικού Τ.Ε., με λύπη, ενημερωθήκαμε ότι ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβούλιου Παιδείας, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας απέστειλε έγγραφο στον Συνήγορο του Πολίτη (υπ’αριθ πρωτ. 3301/10.12.2013) και αναφέρει ότι δεν είναι εφικτή στο άμεσο μέλλον η χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους των ΤΕΙ, εφόσον ως προϋπόθεση τίθεται η σύσταση διευρυμένων φορέων πιστοποίησης για τη χορήγηση των απαιτούμενων αδειών άσκησης επαγγέλματος.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβούλιου Παιδείας κάνει γνωστό στο Συνήγορο του Πολίτη ότι:

* Τα θέματα επαγγελματικής κατοχύρωσης είναι θέματα κοινής συνεδρίασης των Ολομελειών του ΣΑΠΕ και του ΣΑΤΕ και όχι του ΕΣΥΠ.

* Η θητεία του ΣΑΤΕ έχει λήξει και τα Συμβούλια βρίσκονται στη διαδικασία της νέας συγκρότησης.

* Το θέμα επαγγελματικής κατοχύρωσης των πτυχιούχων των τμημάτων Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας για γνωμοδότηση στο ΣΑΠΕ και στο ΣΑΤΕ, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία νέας συγκρότησης, αφετέρου όμως, ακόμη και αν αυτά είχαν συγκροτηθεί , η σύσταση των διευρυμένων ενιαίων φορέων πιστοποίησης γενικά-και, ειδικότερα για τους αποφοίτους των τμημάτων Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, η σύσταση «διευρυμένου Τεχνικού Επιμελητηρίου» εκκρεμεί.

* Δεδομένου ότι η μη σύσταση «διευρυμένου Τεχνικού Επιμελητηρίου», αποτέλεσε τον κύριο λόγο για τον οποίο το Σχέδιο προεδρικού Διατάγματος δεν εγκρίθηκε από το ΣτΕ, η σχετική γνωμοδότηση των ΣΑΤΕ και ΣΑΠΕ καθίσταται αλυσιτελής πριν τη διευθέτηση της εκκρεμότητας, η οποία οίκοθεν νοείται ότι εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΕΣΥΠ ή των επι μέρους Συμβουλίων του.

Για όλα τα παραπάνω

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ

Να προβείτε σε κάθε δική σας ενέργεια ώστε να εκδοθούν επαγγελματικά δικαιώματα για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε όπως αυτά προτάθηκαν από το ΣΑΤΕ και ΣΑΠΕ το 2008 και εκκρεμούν από το 1983, προς ικανοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ 4917/2012 και 2544/2013, σύμφωνα με τις οποίες το Ελληνικό κράτος στερεί από τους απόφοιτους ΤΕΙ την ισότιμη συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας παραβιάζοντας τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ.7 και άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος.

Ονοματεπώνυμο *
Your answer
Αριθμός ΕΕΤΕΜ
(Προαιρετικό για όσους είναι μέλη)
Your answer
Αριθμός ταυτότητας
(Προαιρετικό και απευθύνεται σε όσους δεν είναι μέλη της ΕΕΤΕΜ)
Your answer
E-mail
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms