Škola meteorske astronomije 2017 :: UPITNIK
NAPOMENA: Ovaj upitnik namenjen je kandidatima za učešće na Osmoj školi meteorske astronomije, meteorskom kampu na Debelom Brdu i radionici za obradu podataka, sve u 2017. godini.

Škola meteorske astronomije prva je u nizu ovogodišnjih kampova i radionica Petničke meteorske grupe (PMG) namenjenih uvodu u meteorsku astronomiju. Škola je osmišljena tako da pruži adekvatan uvod u praktičan rad i dalje bavljenje meteorskom astronomijom. Pri tome, praktični deo programa većim delom realizovaće se naknadno, tokom posmatračkog kampa na Debelom Brdu kod Valjeva i na radionici za obradu podataka. Dakle, kompletan uvodni kurs u meteorsku astronomiju sastoji se iz škole meteorske astronomije, posmatračkog kampa na Debelom Brdu i radionice za obradu podataka:

1. Škola meteorske astronomije organizuje se od 28. maja do 5. juna u Istraživačkoj stanici Petnica. Prevashodno (ne isključivo!) je namenjena polaznicima i saradnicima standardnih seminara ISP. Pri tome, pravo učešća na imaju srednjoškolci koji su učestvovali bar na jednom zimskom seminaru u Petnici. Učesnici mogu biti i studenti bez obzira da li su učestvovali na petničkim seminarima ili ne. Poslednja tri dana ovogodišnje škole realizovaće se na Debelom Brdu. Polaznici plaćaju 1500 dinara na ime boravka na Debelom Brdu.

2. Letnji posmatrački kamp na Debelom Brdu kod Valjeva ove godine se organizuje od 5. do 20. avgusta. Učesnici plaćaju samo troškove boravka u iznosu od 400 dinara po noćenju.

3. Radionica za obradu podataka organizuje se od 27. do 31. avgusta u Istraživačkoj stanici Petnica. Namenjena je onima koji imaju iskustva sa posmatranjima i preliminarnom obradom podataka. Ne plaća se.

Osim ova tri programa, PMG organizuje još nekoliko manjih posmatračkih kampova, delom u Petnici, a delom na Debelom Brdu. Za PMG ova godina je dodatno značajna pošto se u Petnici od 21. do 24. septembra organizuje XXXVI međunarodna meteorska konferencija (IMC).

Oni koje prevashodno interesuju posmatranja mogu se uključiti neposredno na letnji kamp na Debelom Brdu. Deo predavanja realizovaće se na kampu.

Rok za popunjavanje upitnika je 10. maj 2017. godine. Popuni ga tako da pružiš što relevantniju sliku o svojim znanjima i interesovanjima. Nemoj uleteti u zamku da daješ „poželjne” odgovore.

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms