Wiskundequiz 1ste & 2de middelbaar
PANGEA-FINALE 1-2 MIDDELBAAR
1. In een klas met 30 leerlingen behaalt Audrey 30 % van de stemmen en Louis een derde van de stemmen tijdens de klasverkiezing. Als je weet dat de rest van de klas voor Karin stemde, welke leerlingen zijn verkozen tot klasverantwoordelijke?
3 points
Clear selection
2. Hercules besluit om tegen een leeuw te racen. Hij geeft de leeuw 800 meter voorsprong. Als je weet dat hij elke tien minuten de helft van de afstand tussen hem en de leeuw overbrugt, hoe lang duurt het dan voor hij de leeuw inhaalt?
3 points
Clear selection
3. Wat is de wetenschappelijke schrijfwijze van 0,0075 ?
4 points
Clear selection
4. Als x = -1 dan is de vergelijking 5x² - 3x + 2 gelijk aan ...
4 points
Clear selection
5. Een aantal natuurlijke getallen wordt ingedeeld in zeven kolommen, zoals hieronder. De som van de vier cijfer in het vierkant hierboven is 36. Het eerste nummer in dit vierkant is vijf. Is het mogelijk om een vierkant te trekken, lager op het bord, waarvan de som van de vier nummers 288 is? Zo ja, wat zou het eerste getal van dat vierkant zijn?
4 points
Captionless Image
Clear selection
6. Als x = -2 dan is de vergelijking 4x² - 5x + 1/2 gelijk aan
5 points
Clear selection
7. Van vier kinderen zijn de leeftijden 3, 8, 12 en 14 jaar. De som van de leeftijden van Lea en luc is deelbaar door vijf. De som van de leeftijden van Lea en Pierre is ook deelbaar door vijf. Wat is de leeftijd van Marie?
5 points
Clear selection
8. Luke, Max en Susan hebben elk een geheel nummer in hun hoofd. Luke zegt tegen Max: „Mijn nummer is dubbel zo groot als jouw nummer.“ Susanne zegt tegen de andere twee: „Mijn nummer is de som van jullie twee nummers.“Welke van onderstaande mogelijkheden kan niet de som van hun drie nummers zijn?
5 points
Clear selection
9. In een scoutsgroep was de gemiddelde leeftijd drie jaar terug 14 jaar. Twee jaar van nu zal hun leeftijd samen 323 zijn. Hoeveel mensen zitten er in de scoutsgroep?
5 points
Clear selection
10. Je neemt een twee-cijferig getal met verschillende cijfers en deelt het door de som van de cijfers. Je krijgt zes als uitkomst, met een rest van 8. Wat is de som van de kwadraten van de cijfers van dat nummer?
5 points
Clear selection
Wil je op de hoogte blijven? Vul dan je emailadres in.
0 points
Ik heb het privacybeleid van Fedactio gelezen en goedgekeurd. http://nl.fedactio.be/p/privacybeleid.html *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Fedactio. Report Abuse