Szülők Iskolája Különkiadás - Hogy működnek az óvodások (és akik óvodások módjára viselkednek)? Brouwer-Pálhegyi Krisztina
A Csíki Anyák Egyesülete ismételten vendégül látja Bouwer-Pálhegyi Krisztina nevelési konzultáns, gyógypedagógus, édesanya, nagymama, és a KÉK nevelés alapítóját Csíkszeredában 4 év után, amikor is a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével közös szervezésben várja az érdeklődőket az alábbi izgalmas és mindig aktuális témakörök át- és megbeszélésére 2020. február 28-29-e között.
- Mi van az impulzív (féktelen, önző első felindulásból cselekvő) viselkedés hátterében és mit kezdjünk vele? A megoldás kulcsa az agyműködési érési folyamatnak az előmozdítása neveléssel, de hogyan, és mikor...
- Mi van a hisztis, dühöngő, agresszív viselkedés hátterében és mit kezdjünk vele? (Hogy könnyítsük meg a korlátok elfogadását és a rugalmas alkalmazkodást?) - A megoldás kulcsa itt egy másik érési folyamat, az adaptálódás előmozdítása a neveléssel, amelynek egyik nagy eredménye a reziliencia: a pszichológiai teherbírás, strapabírás, a traumákból való felépülés képessége.
- Mi van a testvérféltékenység hátterében és mit kezdjünk vele? A megoldás kulcsa e téren az, hogy a kötődő ösztön meglévő erőit befogjuk a vitorlánkba: rendezett kötődő kapcsolatokat alakítunk ki és tartunk fenn a családban a szülő-gyerek kapcsolatokban, és a testvérek egymással való kapcsolataiban is. Ha ez sikerül, akkor kevesebb beavatkozásra lesz szükség a viselkedésük miatt, mert a saját kötődő ösztöneik fogják őket természetesebb és békésebb viszonyulásra rendelni.

Programtervezet:
Február 28-a, 17 óra: Mi van az impulzív (féktelen, önző első felindulásból cselekvő) viselkedés hátterében és mit kezdjünk vele?

Február 29-e, 10 óra: Mi van a hisztis, dühöngő, agresszív viselkedés hátterében és mit kezdjünk vele? (Hogy könnyítsük meg a korlátok elfogadását és a rugalmas alkalmazkodást?)

Ebédszünet

Február 29-e, 17 óra: Mi van a testvérféltékenység hátterében és mit kezdjünk vele?

Minden előadást kérdések megválaszolása követ, és a hatékonyabb segítés érdekében, kérjük írják le kérdéseiket a regisztrációs ívben, vagy e-mailen az info@csikianyak.ma címre.
Az ön neve: *
Your answer
Résztvevői minősége (pl. várandós, édesanya, édesapa, pedagógus, orvos, szakmabeli stb.) : *
Your answer
Elérhetősége (telefonszám - emlékeztetőt küldünk az esemény közeledtével)*:
Your answer
Melyik napokon tud részt venni az előadásokon? *
Required
Kérdése(i) az előadónk irányába?
Your answer
Igényel oklevelet a részvételről? (elsősorban pedagógusok, szakemberek figyelmébe javasoljuk, szakmai mappához) *
Amennyiben szeretne további egyesületi eseményeinkről értesülni, kérjük adja meg mailcímét:
Your answer
*GDPR: Az űrlapban megadott személyes adatokat kizárólag a programmal kapcsolatos információk közlésére használjuk fel. A program lejártát követően az adatokat töröljük.
Szervezők
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy