Edukacija: Mehanizmi praćenja rada vlasti
Omladinsko udruženje REaktiv u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini realizuje projekat pod nazivom „Zenica želi da zna!“.
Cilj projekta je približiti važne strateške dokumente građanima i analizirati koliko toga je realizovano iz Strategije razvoja Općine Zenica, koja je donesena 2012. godine na period od 10 godina.
Ovaj trening je namijenjen građanima koji žele saznati više informacija o mehanizmima praćenja rada lokalnih vlasti. Građani moraju biti aktivni dio društva koji će nadzirati rad onih koji su zaduženi za stvaranje boljeg standarda života. Teme koje će biti realizovane na ovoj edukaciji su:

- Propisani mehanizmi kontrole rada lokane vlasti
- Šta znači Strategija razvoja Općine Zenica
- Koji dokumenti određuju razvoj jedne jedinice lokalne samouprave
- Uloga civilnog sektora za poboljšanje života cijelog društva
- Aktivizam pojedinca kao ključ promjene
- Šta ja mogu uraditi za bolju Zenicu

Rok za prijave na ovu edukaciju je do nedjelje, 19. januara 2020. godine do 23:59 sati. Prijave pristigle nakon roka neće biti uzete u razmatranje. Pravo na učešće imaju sve punoljetne osobe nastanjene u Zenici. Broj mjesta za učešće u edukaciji je ograničen.
Edukacija će se održati u Centru za mlade Zenica, Jalijski put 5, u subotu 25.01.2020. godine. Organizator će osigurati sve materijale i osvježenje za odabrane učesnike. U slučaju eventualnih promjena organizator će na vrijeme obavijestiti odabrane učesnike/ce.
*Svi podaci koje unesete koristit će se isključivo u svrhu realizacije projekta i neće biti proslijeđivani trećim licima.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime i prezime *
Datum rođenja *
MM
/
DD
/
YYYY
Adresa prebivališta *
Broj telefona *
Email *
Navedi najmanje jedan mehanizam kojeg smatraš adekvatnim za praćenje rada vlasti. (ukoliko ne poznaješ nijedan mehanizam ovo polje ostavi prazno).
Da li si ranije čuo/la za Strategiju? *
Opiši ukratko šta za tebe predstavlja Strategija? *
Da li si čuo/la za Zakon o slobodnom pristupu informacijama? *
Ukoliko smo te nešto zaboravili pitati, a smatraš da je važno navesti upiši u ovo polje.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy