Noć istraživača 2017 − Prijava istraživačke grupe za HOT NAUKU
Prijavite vašu istraživačku grupu za HOT NAUKU!

Iako istraživači smatraju da je značaj nauke očigledan, to nije uvek jasno široj javnosti, pogotovo kada britko kritičko mišljenje remete teški ekonomski uslovi u kakvim se nalazi Srbija. Pored toga, često se može čuti da nauka kojom se bave naučnici u Srbiji nije dovoljno interesantna i konkurentna i da je sveukupno na nižem nivou od nauke kojom se bave naše kolege u svetu. Stoga bismo želeli ovo da promenimo predstavljanjem i promocijom aktuelne nauke kojom se bave naši istraživački timovi. Želimo da pokažemo široj javnosti da se i naučnici koji rade u Srbiji bave interesantnim temama i pokušavaju da reše goruće probleme.

Ako smatrate da se vaša istraživanja bave temama i problemima koji su od značaja za širu javnost i trenutno aktuelni na svetskoj naučnoj sceni pozivamo vas da prijavite vašu istraživačku grupu na ovaj konkurs. Istraživačku grupu čine okupljeni istraživači (minimum 2 istraživača u bilo kojim zvanjima) koji zajedno rade na nekoj temi. Istraživači mogu biti sa različitih insitucija, iz različitih laboratorija i sa različitih katedri, ali se mogu prijaviti i kompletne laboratorije i katedre. Dakle, istraživačka grupa ne mora biti formalna niti mora biti trajna (može biti grupa oformljena za saradnju na samo jednom radu).

Prijavljene istraživačke grupe biće predstavljene na Facebook stranici Noći istraživača Novi Sad gde će za njih moći da se glasa "lajkovanjem". Zatim će na osnovu broja "lajkova" koji se prikupe do 1. jula biti odlučeno kojih 10 istraživačkih grupa će biti promovisane na bilbodima u gradu i predstavljene u okviru Noći istraživača u Novom Sadu 2017. godine. Predstavnici izabranih istraživačkih grupa će takođe dobiti priliku da, ako žele, učestvuju u posebnom delu programa Noći istraživača (Kafa sa naučnicima) koja će se održati 29. septembra 2017. godine.

Rok za prijave istraživačkih grupa je 18. jun 2017. godine.

Molimo vas da popunite ovaj formular i emailom pošaljete fotografiju koja ilustruje vašu prijavu. To može biti ili fotografija same istraživačke grupe ili neka slika koja ilustruje istraživanja kojom se grupa bavi.

Za sva pitanja u vezi sa formularom i prijavom, kao i za dostavljanje fotografija, javite se Tijani Prodanović na prodanvc@df.uns.ac.rs.

Vaše ime i prezime
Your answer
Vaš broj mobilnog telefona
Your answer
Vaša e-mail adresa
Your answer
Naziv istraživačke grupe koja se prijavljuje
Ako se npr prijavljuje cela laboratorija onda je naziv koji treba upisati naziv laboratorije. Ukoliko se prijavljuje grupa koja je deo neke katedre ili laboratorije, naziv ne mora biti formalni naziv, već može biti samo bliži opis grupe (npr. istraživačka grupa za astrofiziku gama zračenja).
Your answer
Ime katedre/laboratorije u okviru koje radi ova istraživačka grupa
Your answer
Institucija istraživačke grupe
Departman, fakultet (laboratorija, institut)
Your answer
Web sajt institucije istraživačke grupe ili same grupe ako ima svoju stranicu
Bez http oznake
Your answer
Imena, prezimena i zvanja članova istraživačke grupe. Ukoliko postiji šef grupe molimo da naznačite.
Your answer
Naučna oblast kojom se bavi istraživačka grupa
Your answer
Kratak opis istraživanja prijavljene istraživačke grupe.
Opis treba da bude kratak i da sadrži podatke o istraživanjima, metodama i dostignućima grupe, ali može da sadrži i neke manje formalne a zanimljive detalje.
Your answer
Objasnite ukratko, široj javnosti, zašto je tema kojom se bavi prijavljena istraživačka grupa HOT, odnosno zašto je aktuelna i zašto bi bila interesantna i bitna prosečnoj osobi koja se ne bavi naukom?
Ovaj kratak opis u opuštenijoj formi o značaju istraživanja ove grupe će se naći na Facebook stranici ovog izbora za HOT NAUKU i na osnovu ovog opisa će većina ljudi odlučivati da li im ova prijavljena grupa izgleda interesantno.
Your answer
Napomene, komentari i specijalni zahtevi
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms