'Academic Session' Linked Open Data en Algemene Vergadering

Op 27 april organiseert FLAGIS vzw een tweede 'Academic Session'. Tijdens een 'Academic Session' gaan we dieper in op een thema dat naar de toekomst toe een belangrijke rol kan spelen binnen de wereld van geografische informatie.

De eerste 'Academic Session' gaf een theoretische blik op wat 'Linked Open Data' is. Dit jaar gaan we verder op het thema. Deze keer in samenwerking met Hogeschool Gent. Onder leiding Bart De Lathouwer (OGC) en enkele LOD kenners van het eerste uur, gaan we zelf aan de slag met Linked Open Data. Na een korte theoretische opfrissingen installeren we een 'triple store', voorzien we die van de nodige data, en bevragen onze en andere beschikbare data.

Zijn termen als RDF, DCAT, URI's, NoSQL, SPARQL, Triple Stores en Vocabularies nu nog chinees voor jou, dan kom je er alles over te weten in deze sessie.

De sessie gaat door op 27 april tussen 14u en 16u30 op de campus Schoonmeersen van HoGent in gebouw C lokaal C.004.
Deelname is gratis mits registratie!

PC's en laptops worden niet voorzien, WIFI wel. Breng dus je eigen laptop mee!

Aansluitend is er op dezelfde locatie de jaarlijkse Algemene Vergadering van FLAGIS. Deze start om 17u. Tijdens de algemene vergadering worden de activiteiten van 2016 geëvalueerd, het programma van 2017 toegelicht en het financieel verslag voorgesteld. Alle leden van FLAGIS zijn van harte welkom op de algemene vergadering en kunnen hun opmerkingen en suggesties over de werking van FLAGIS geven. Deelname aan de algemene vergadering is gratis.

Afsluiten doen met een met een mengeling van het culinaire en culturele. We gaan Crimineel Wijs op stap in Gent.
Met het nodige enthousiasme worden we ingewijd in in het Gentse misdaadverleden! Criminele weetjes, beroemde diefstallen en creatieve folterpraktijken worden afgewisseld met gekke wetten en genadeloze straffen en folteringen. Tijdens de tocht houden we halt in 3 restaurants waar we een aperetief, een hoofdgerecht en een dessert met koffie nuttigen.
Dit laatste gedeelte is betalend. Flagis leden in 2016 betalen €30 euro, niet leden betalen €55 euro.
De tocht start om 18u30 op de Vrijdagmarkt, aan standbeeld Jacob Van Artevelde (Gent). Tocht en versnaperingen eindigen om 21u30.

  Locatie

  LOD en AV: HoGent, Campus Schoonmeesen Gebouw C, lokaal C.004 - Voor wie met de wagen komt via E40/R4: Valentin Vaerwyckweg 1, 9000 GENT. - Voor wie met de trein komt: Voskenslaan 270 Let Op! De parkeergelegenheid op de campus is beperkt. Fout parkeren raden we af, want er wordt geregeld getakeld. Een alternatief is de (betalende) parking onder Station Gent-Sint-Pieters https://www.hogent.be/over-hogent/campussen/plan-campus-schoonmeersen/ Crimineel Wijs: Vrijdagmarkt, aan standbeeld Jacob Van Artevelde (Gent) om 18u30 Verplaatsing tussen beide locaties kan makkelijk via Tram 1.

  Ik schrijf me in voor de FLAGIS activiteiten op 27/4/2017

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  Must be a whole number
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  email adres wordt niet gevalideerd
  This is a required question

  Facturatie-informatie

  In te vullen indien verschillend van inschrijvingsadres. U betaalt na het ontvangen van de factuur.
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question

  Meer info

  Inschrijven kan tot vrijdag 21 april 2017. Voor meer info info@flagis.be

  Sponsors

  Captionless Image