Onderzoek impact coronavirus op cultuureducatie en volksuniversiteiten
Beste heer/mevrouw,

In dit korte onderzoek willen we de (financiële) effecten van de maatregelen rondom het coronavirus op de cultuureducatie en volksuniversiteitswerk in kaart brengen. Dit onderzoek is gericht op structureel gesubsidieerde centra voor de kunsten, muziekscholen en volksuniversiteiten. De gegevens zullen worden gebruikt onder andere ten behoeve van lobby voor ondersteuning van de branche, zoals een noodfonds cultuur, het tegemoetkomen van zelfstandigen in de branche, enzovoorts.

Uw bijdrage is belangrijk. Door Cultuurconnectie zullen de antwoorden samengevat worden en worden geanonimiseerd, we zullen vertrouwelijk omgaan met de informatie. We verzoeken u deze survey door te sturen naar collega-organisaties. Scroll naar beneden om te starten met invullen.

N.B. Er is voorlopig geen deadline, maar omdat het niet duidelijk is hoe snel de ontwikkelingen rondom het noodfonds zich afspelen, is het raadzaam om uw opgave zo spoedig als mogelijk in te vullen.


Bij voorbaat veel dank,


Jan Brands (Directeur Cultuurconnectie)
Albert Barth (Directeur Kleinkunstig), namens de vrije aanbieders

NB.1 Bent u een niet-structureel gesubsidieerde organisatie in de cultuureducatie (c.q. een 'vrije aanbieder') vul dan het volgende formulier in: https://lnkd.in/e-kb4c2. Het initiatief tot dit onderzoek kwam van ons lid Albert Barth, Kleinkunstig.

NB.2 Bent u een zzp'er werkzaam in de kunst- en cultuureducatie, dan kunt u zowel bij de Boekmanstichting als bij de Kunstenbond terecht. Zij hebben beiden een survey opgesteld voor zelfstandigen
• Link Kunstenbond: https://kunstenbond.typeform.com/to/YdKUkm
• Link Boekmanstichting: https://nl.surveymonkey.com/r/MQY8H5M
Email *
Wat is de naam van uw organisatie? *
Op welk nummer bent u bereikbaar voor eventuele toelichting / vragen? *
Dit nummer zal enkel gebruikt worden voor vragen n.a.v. deze enquete.
Wat voor type organisatie heeft u?
Welke maatregelen heeft u getroffen naar aanleiding van de berichtgeving over het coronavirus?
Clear selection
Biedt u restitutie van cursusgeld aan aan uw cursisten?
Clear selection
Hoeveel fte werknemers (incl. directie) in uw onderneming worden getroffen door deze crisis? (excl. zzp'ers)
Maakt uw organisatie gebruik van zzp'ers?
Clear selection
Zo ja, hoeveel FTE ZZP'ers zet u in?
Hoe gaat u om met zzp'ers wanneer er geen werk beschikbaar is ten gevolge van het coronavirus?
Clear selection
Heeft uw organisatie voldoende financiele reserve om twee maanden sluiting op te vangen?
Clear selection
Heeft u gesproken met uw gemeente over mogelijke financiele steun?
Clear selection
Toelichting bij vraag: Hoeveel geld kost het de organisatie per maand als er geen of minder cursisten zijn?
Als u bij de volgende vraag concrete cijfers zou kunnen noemen, zou dat heel waardevol kunnen zijn richting de politiek.
Indien dit formulier niet handig is om het in te vullen, mail dan uw antwoord naar info@cultuurconnectie.nl.
Ga bij het beantwoorden uit van een bedrag wat het u 'normaal' gesproken zou kosten (brutokosten) als u geen of minder cursisten hebt + eventueel uw eigen ondernemersinkomsten en wat het u gaat kosten na toepassing van bijvoorbeeld de werktijdverkorting + eventueel uw eigen ondernemersinkomsten en eventueel andere besparingen die u direct kunt maken (nettokosten). Beantwoorden exclusief de eventuele doorbetaling van zzp'ers.

Voorbeeld:
De bruto kosten zijn huur, ondernemersinkomen en de kosten van 1 personeelslid: totaal 6000 euro per maand. Uw netto kosten na toepassing werktijdverkorting zijn: 4500 euro per maand.

Lees meer over werktijdverkorting: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/vraag-en-antwoord/aanvragen-werktijdverkorting-en-ww-uitkering-personeel)
Hoeveel geld kost het uw organisatie per maand sluiting, dus wanneer u geen cursisten heeft, of geen opdrachten vanuit het onderwijs? Neem ook mee hoeveel huurinkomsten u eventueel derft. (Graag bruto en netto aangeven. Zie toelichting hierboven)
Hoe ziet u de impact van de huidige stand van zaken op de continuïteit van uw onderneming? (In die zin: zijn er bedreigende factoren?)
Klein
Groot
Clear selection
Hartelijk dank voor het invullen van de vragen! Deelt u deze vragenlijst alstublieft in uw netwerk, zodat we zoveel mogelijk informatie krijgen. Er loopt eveneens een onderzoek naar zzp'ers in de branche door de Boekmanstichting https://lnkd.in/evcdYgw, evenals de Kunstenbond https://kunstenbond.typeform.com/to/YdKUkm. Zou u deze beide surveys willen doorzenden aan uw zzp'ers? Op de website van Cultuurconnectie vindt u tenslotte alle actuele branchespecifieke informatie over het coronavirus, houdt u deze in de gaten, tevens voor de uitslag van het onderzoek: https://www.cultuurconnectie.nl/actueel/nieuws/covid-19-pandemie.
Voor eventuele aanvulling / toelichting op uw antwoorden, kunt u ons mailen via info@cultuurconnectie.nl.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Kleinkunstig. Report Abuse