Sociaal Ondernemen: bijzonder of gewoon? Bijzonder gewoon!

Ondernemers worden steeds vaker aangesproken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Sociaal ondernemers maken dit een belangrijk ingrediënt van hun bedrijf. Zij creëren maatschappelijke impact en zorgen daarnaast voor financiële duurzaamheid van hun onderneming.

Wie zijn deze sociaal ondernemers, wat is hun business en wat drijft ze? Bent u benieuwd of sociaal ondernemerschap mogelijk ook iets voor u is? Daarover gaat deze bijeenkomst op 12 april, waarvoor wij u van harte uitnodigen.
MKB Den Haag, Werkgevers Servicepunt Den Haag en de Social Club Den Haag hebben de handen ineen geslagen om sociaal ondernemerschap bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Voor deze bijeenkomst bundelen zij hun netwerk, ervaring en kennis!

Programma
16:30 uur Inloop
17:00 uur De Wereld Draait Door, met als gasten onder meer de sociaal ondernemers Wessel Tiessens en Bart de Bart, sociaal ondernemers en finalisten van de Social Club Investor Days.
17:30 uur Workshops (zelf direct aan de slag met sociaal ondernemen)
18:30 uur Wat zijn de volgende stappen voor sociaal ondernemerschap in Den Haag?
18:45 uur Netwerkborrel
20:00 uur Einde

Datum & Tijd: 12 april, vanaf 16:30 uur
Locatie: De Werkfabriek, Wegastraat 29-31


De capaciteit van de Werkfabriek is beperkt, en daarom vragen we u om zich van tevoren in te schrijven. Reageer dus snel. Dat kan onderaan deze formulier.

Workshop 1: MKB’ers én sociaal ondernemer? Jazeker!
Kan een MKB’er ook sociaal ondernemer zijn? Jazeker! Maar hoe doe je dat dan en waar liggen de mogelijkheden. Een workshop over hands-on praktijkvoorbeelden waar u direct mee aan de slag kan. Deze workshop wordt verzorgd door MKB Den Haag en Social Club Den Haag.

Workshop 2: Jobcarving
U wilt uw mensen laten excelleren op hun eigen niveau? Meer tijd overhouden voor kerntaken? En u heeft hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan kan jobcarving uitkomst bieden. Met jobcarving kunt u uw organisatie ‘lean’ maken. Dat gebeurt in eerste instantie door het splitsen (opknippen) van taken en functies. Na een gedegen analyse van uw werkprocessen kunt u bijvoorbeeld eenvoudige taken laten verrichten door een nieuwe medewerker. En dan blijkt dat het slimmer inrichten van uw werkprocessen drie keer winst kan opleveren: voor u (hogere productie), voor uw mensen (meer werkplezier) én een kans voor een nieuwe (parttime) medewerker. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een concreet werkproces. Deze workshop wordt verzorgd door het Werkgevers Servicepunt.

Workshop 3: Van subsidie naar omzet, en van uitkering naar salaris: het nieuwe normaal
De Social Impact Factory organiseert challenges rondom maatschappelijke thema’s. Door het samenstellen van coalities tussen gemeenten, bedrijven en sociaal ondernemers ontstaan sociaal innovatieve samenwerkingen die een maatschappelijke uitdaging te lijf gaan. Samen scherpen we het business plan aan van het sociaal ondernemende idee met als belangrijkste doel om op een ondernemende manier sociale impact te realiseren. Bent u benieuwd naar het proces van een challenge en wilt u aan de slag met het opzetten van een sociaal ondernemend idee? Dat is mooi! Dat gaan we namelijk precies vandaag vormgeven in deze workshop. Ervaar hoe u van idee naar businessconcept komt. Deze workshop wordt verzorgd door Social Impact Factory.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door MKB Den Haag, Werkgevers Servicepunt Den Haag en de Social Club Den Haag. Met medewerking van Social Impact Factory, De Werkfabriek en de gemeente Den Haag.

  Must select at most 2 options.
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question