Esivalinnat Vammalan lukioon 2024
Hienoa, että olet hakemassa Vammalan lukioon! Tervetuloa täyttämään alustavia esivalintoja lukio-opintoihin. Näiden valintojen pohjalta suunnitellaan ensimmäisen lukuvuoden työjärjestyksiä.

Täytä esivalinnat pe 22.3. mennessä. Tähdellä merkittyihin kysymyksiin vastaaminen on pakollista.

Mikäli valintoihin liittyen herää kysyttävää, voit ottaa yhteyttä peruskoulun opinto-ohjaajasi lisäksi lukion opinto-ohjaajiin (Hanne Pöntinen, hanne.pontinen@sastamala.fi tai Sonja Kaverinen, sonja.kaverinen@sastamala.fi).Tietoja säilytetään yhteishaun tulosten selviämiseen asti.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Sukunimi *
Etunimi *
Olen hakenut Vammalan lukioon ensisijaisesti *
Katsomusaine *
Valitse alta katsomusaineesi. Huom. mikäli kuulut Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon, et voi valita muuta vaihtoehtoa kuin "Evankelis-luterilainen".
Matematiikan oppimäärän valinta *
Täytä alustava valintasi matematiikan oppimäärän osalta alle. Matematiikan opiskelu alkaa kaikille yhteisellä MAY1-opintojaksolla, jonka jälkeen oppimäärää on mahdollista vielä vaihtaa.
Äidinkieli ja kirjallisuus / Suomi toisena kielenä *
S2-opinnot voi valita mikäli väestörekisterissä on äidinkielenä jokin muu kuin suomi, ruotsi tai saame.
B2-kieli
Valitse alta 8. luokalla alkanut valinnainen vieras kieli, jonka opintoja haluat jatkaa lukiossa. Kielten ryhmien toteutuminen riippuu valitsijoiden määrästä.
Clear selection
B3-kieli
Valitse alta lukiossa uutena alkava valinnainen vieras kieli. Kielten ryhmien toteutuminen riippuu valitsijoiden määrästä.
Clear selection
ENSIMMÄISEN VUODEN VALINNAISIA OPINTOJA
Ensimmäisenä lukiovuonna opiskellaan suurimmaksi osaksi kaikille yhteisiä ja pakollisia opintoja. Kuitenkin joissakin oppiaineissa (mm. fysiikka ja kemia) valtakunnallisten valinnaisten opiskelu alkaa jo ensimmäisenä vuonna, jolloin valinta kyseisten aineiden opiskelusta tehdään ensimmäisen vuoden aikana. Myös koulukohtaisia valinnaisia, kuten nivelvaiheen opintojaksoja tai psykologian motivaatio- ja oppimisvalmennuskurssin, voi valita ensimmäiselle opiskeluvuodelle.

Nivelvaiheen opinnot

Nivelvaiheen opintojaksoilla kerrataan peruskoulun keskeisiä asioita ja harjoitellaan lukiossa tarvittavia taitoja. Valitse alta ne opintojaksot, joille haluat osallistua. 
Nivelvaiheen opintojakso / Matematiikka
Vahvistetaan matemaattista perusosaamista ja tutustutaan matematiikan tietoteknisiin apuvälineisiin, kuten taulukkolaskentaan, symboliseen laskentaan ja piirto-ohjelmiin.
Clear selection
Nivelvaiheen opintojakso / Äidinkieli ja kirjallisuus
Opintojaksolla kertaamme ja vahvistamme perusopetuksessa opittua kirjoittamisen ja lukemisen taitoja, jotta siirtyminen lukioon olisi helpompaa. Opintojakso on tarkoitettu niille opiskelijoille, jotka tarvitsevat perusasioiden kertausta.
Clear selection
Nivelvaiheen opintojakso / Englanti
Opintojaksolla kerrataan ja vahvistetaan perusopetuksessa opittua kielitaitoa, jotta siirtyminen lukioon olisi helpompaa. Opintojakso on tarkoitettu niille opiskelijoille, jotka tarvitsevat perusasioiden kertausta.
Clear selection
Nivelvaiheen opintojakso / Ruotsi
Opintojaksolla kerrataan ja vahvistetaan perusopetuksessa opittua kielitaitoa, jotta siirtyminen lukioon olisi helpompaa. Opintojakso on tarkoitettu niille opiskelijoille, jotka tarvitsevat perusasioiden kertausta.
Clear selection
Valinnaiset opinnot
Mikäli haluat opiskella lukiossa pakollisia opintoja laajemmin kemiaa ja/tai fysiikkaa, valitse alustavasti kemian KE03 ja/tai fysiikan FY03 opintojaksot. Psykologian PS07 on tarkoitettu kaikille ykkösille, syötä myös sen osalta alustava valintasi.
Valinnaiset opintojaksot / Kemian KE03
Clear selection
Valinnaiset opintojaksot / Fysiikan FY03
Clear selection
Valinnaiset opintojaksot / Psykologian motivaatio- ja oppimisvalmennuskurssi PS07
Opintojaksolla perehdytään erilaisiin motivaatioteorioihin ja sovelletaan niitä opiskelijan koulutyöskentelyyn. Opintojaksolla kehitetään opiskelijan oppimiseen liittyviä tekniikoita ja strategioita. Opintojakso antaa opiskelijalle välineitä lukio-opiskelun parempaan hallintaan ja sitä kautta parempiin oppimistuloksiin.
Clear selection
Mahdolliset etukäteiskysymykset lukiolle
Tähän voit esittää kysymyksiä lukiolle tai lähettää terveisiä. Jos haluat saada vastauksen, lisääthän alle myös sähköpostiosoitteesi.
Sähköpostiosoite
Vastaa tähän, mikäli toivot että lukion opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Vammalan lukio. Report Abuse