Enquête Tweede Wereldoorlog - Herinnering, Oordeel en Kennis
Algemeen

Deze enquête kadert in een langlopend onderzoeksproject (FED-tWIN People@war) naar de sociale geschiedenis en impact van de Tweede Wereldoorlog, uitgevoerd aan de Universiteit Gent en het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (CegeSoma-Rijksarchief). De hieronder verzamelde persoonlijke identiteitsgegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet doorgegeven aan derden. Het is bovendien altijd mogelijk om geen antwoord te geven, met de afkorting GA (Geen Antwoord). De eventueel publieke communicatie over de resultaten van deze enquête zal letterlijke antwoorden of citaten enkel gebruiken indien geanonimiseerd.

Behalve de vragen die polsen naar de herinnering, het oordeel en de kennis over het verleden informeren we op het einde ook of u over bronnen beschikt die ons toelaten de studie naar de Tweede Wereldoorlog te verrijken en uit te breiden met het perspectief van de mensen die het zelf hebben meegemaakt. We denken daarbij in het bijzonder aan dagboeken, maar ook brieven, foto's, memoires en eventueel andere documenten.

De verzamelde gegevens dienen twee doelen:
  1. ze laten ons toe om contact op te nemen voor eventueel vervolgonderzoek of wanneer u relevant (familie-)archief signaleert;
  2. ze helpen om in de inhoudelijke analyse op zoek te gaan naar patronen die meer inzicht geven in de wijze waarop onze blik op het verleden al dan niet betekenisvol bepaald wordt door allerlei factoren zoals geslacht, leeftijd, opleiding enzovoort.

Praktisch
  • Elk vak dient beschreven te zijn, maar indien u op bepaalde vragen geen antwoord wenst te geven, dan volstaat de afkorting GA (Geen Antwoord). Bijv. uw naam en uw voornaam of andere biografische informatie zijn niet verplicht op te geven.
  • Indien de vraag niet van toepassing is, dan volstaat de afkorting NVT (Niet Van Toepassing).
  • Indien er ruimte is om vrij en uitgebreid te antwoorden, kiest u uiteraard zelf in welke mate en hoeveelheid u graag antwoordt, uitwerkt en specificeert. Op het einde van de vragenlijst voorzien we ook extra ruimte voor opmerkingen.
Uiteraard hebben we alle begrip indien u niet zomaar op alle vragen wenst te antwoorden. Hoewel een volledig ingevuld formulier het meest geschikt is voor een degelijke vergelijking, zijn ook de onvolledige formulieren nog erg bruikbaar.

Hierna volgen nog 6 secties met telkens een beperkt aantal vragen. De meeste zijn meerkeuzevragen, waardoor het invullen van de enquête niet lang duurt.

Dank bij voorbaat.

Voor meer informatie: koen.aerts@ugent.be
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy