Evaluarea intermediară a Strategiei Naționale "Diaspora-2025"

MIEUX+ este o inițiativă implementată de Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor în Domeniul Migrației (ICMPD) cu suportul financiar din partea Uniunii Europene (UE). MIEUX+ activează în vederea consolidării capacităților instituțiilor publice cu scop de îmbunătățire a gestionării migrației și a mobilității în toate dimensiunile acestora prin schimb reciproc de expertiză și prin asistență adaptată. În calitatea sa de inițiativă globală de dezvoltare a capacității de migrare, MIEUX+ acordă sprijin țărilor partenere din Africa, Asia, Europa de Est, America Latină și zona Caraibilor.

Autoritățile Republicii Moldova au solicitat asistență din partea MIEUX+ în realizarea unei evaluări intermediare a Strategiei Naționale "Diaspora - 2025" (perioada 2016-2021) și în elaborarea unui Plan de Acțiuni de implementare a Strategiei în perioada 2022-2025. Strategia poate fi accesată aici: https://brd.gov.md/sites/default/files/sn_diaspora_2025_web.pdf

Prin această evaluare autoritățile Republicii Moldova intenționează să obțină o evaluare externă a actualului cadru instituțional  în ceea ce privește implicarea diasporei, focusându-se pe rolul și mandatul Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD), precum și să ateste posibilele evoluții pe termen scurt, mediu și lung, care să se soldeze cu o mai eficientă implicare a membrilor diasporei. De asemenea, elaborarea Planul de Acțiuni pentru perioada 2022-2025 se va baza pe concluziile și recomandările acestei evaluări intermediare. 

Prezentul sondaj, realizat online, va contribui la eforturile autorităților Republicii Moldova de a-și consolida politica de implicare a diasporei moldovenești. Durata completării este de circa 15 minute, datele dvs. nu vor fi partajate și nu vor fi accesibile nimănui din afara echipei de coordonare a proiectului. 

Vă mulțumim pentru contribuția Dvs.!!!

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
În ce țară locuiți? *
Gen *
Vârstă *

Alegeți dintre opțiunile de mai jos domeniul în care activați în prezent

*

Faceți parte din vreun grup, organizație sau comunitate din diasporă? Vă rugăm să indicați care dintre ele

Care este rolul Dvs. în acel grup, organizație sau comunitate?

Clear selection
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy