Opprop mot uakseptabel seksuell atferd og seksuelle overgrep i IT-bransjen
Email address *
#metoo kampanjen viser med all tydelighet at seksuell trakassering og overgrep forekommer i langt større grad enn de aller fleste av oss har vært klar over, også her i Norge, uavhengig av bransjer.

IT-bransjen er svært mannsdominert med 26 prosent kvinner totalt, og 17 prosent kvinner i toppledelse. Også i denne bransjen er det mye uakseptabel seksuell atferd og seksuelle overgrep. Flere selskaper har regler og retningslinjer for å beskytte ansatte, men det er så som så med håndhevelsen.

Det er altfor mange grove tilfeller uten at disse blir håndtert og får konsekvenser. For å vise at IT-bransjen har nulltoleranse for uakseptabel seksuell atferd og seksuelle overgrep, har flere organisasjoner og enkeltpersoner i bransjen derfor gått sammen om dette oppropet.

Topplederne i IT selskaper oppfordres til å signere for å synliggjøre sin forpliktelse og sitt arbeid mot seksuell trakassering og vold.

Vi har nulltoleranse for alle former for uakseptabel seksuell atferd og seksuelle overgrep, og ledelsen kommuniserer dette tydelig til alle ansatte.

Vi forplikter oss til å ha klare regler og rutiner for oppfølging av uakseptabel seksuell atferd og seksuelle overgrep.

Våre ansatte, også de som er ansatt eller leid inn for en kortere periode, skal gjøres kjent med vårt regelverk og rutiner.

Alle forhold det meldes fra om skal bli fulgt opp, og den som trakasserer eller forgriper seg, skal stilles til ansvar. I alvorlige tilfeller betyr dette oppsigelse og politianmeldelse.

Alle skal kunne melde fra om uakseptabel seksuell atferd eller overgrep uten å være redde for å miste jobben eller å bli utelatt fra viktige avgjørelser og case.

Vi fremmer aktivt en kultur der alle tar ansvar for sine holdninger, sin oppførsel og sin sjargong, og vi kommuniserer tydelig at man skal si fra, ikke tie stille, om man blir vitne til utilbørlig seksuell opptreden, seksuelle krenkelser og overgrep eller maktmisbruk.

Vi sikrer god opplæring av alle ledere rundt hvordan håndtere slike hendelser og fremme en inkluderende kultur.

Hos oss beskytter vi ikke, ansetter eller tjener penger på individer som bryter vår nulltoleranse for alle former for uakseptabel seksuell atferd og seksuelle overgrep.

Det er vår bransje, og vår felles fremtid. Vi skal sikre at den skal være trygg for alle.

Initiativtakerne til oppropet er enkeltpersoner i noen av IT-bransjens største interesseorganisasjoner, Hilde Widerøe Wibe (Abelia), Heidi Austlid (IKT-Norge), tidligere toppleder i Hewlett-Packard Norge Anita Krohn Traaseth, grunnlegger av teknologinettverket TENK, Isabelle Ringnes og Mailen Greve fra Norges største nettverk for kvinner i IT-bransjen, ODA nettverket.
Navn *
Your answer
Etternavn *
Your answer
Selskap *
Your answer
Tittel *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service