"Közbenjárás a papokért" lelkigyakorlat - 2018
A lelkigyakorlat helyszíne: Mátraverebély-Szentkút.
A lelkigyakorlat időpontja: 2018. szeptember 17-21.

KEVIN SCALLON atya Írországban született. Fiatal papi éveiben lelkipásztori szolgálatot teljesített Angliában és Nigériában is.
"A II. Vatikáni Zsinat után válságos évek következtek a papok számára és sokan úgy döntöttek, hogy elhagyják a papi szolgálatot. Akik kitartottak, megpróbáltak megfelelni a papi szolgálat elvárásainak és természetének. Azonban már akkor világosan látszott, hogy a papság krízise olyan természetű, ami nem oldható meg emberi erővel, hanem csak imával és böjttel".
Ekkor indította el Kevin atya A KÖZBENJÁRÁS A PAPOKÉRT szolgálatot, amelynek küldetése, hogy imádkozzon a Katolikus Egyház felszentelt szolgáinak lelki és lelkipásztori megújulásáért. Két szentírási Ige inspirálta Kevin atyát:
„Simon, Simon, a sátán kikért titeket, hogy megrostáljon benneteket, mint a búzát. De imádkoztam érted, nehogy megfogyatkozz a hitedben. Amikor megtérsz, te erősíted majd meg testvéreidet.” (Lk 22,31-32)
„Földi életében hangosan kiáltozva, könnyek között imádkozott s könyörgött…” (Zsid 5,7) „ezért mindörökre üdvözítheti is azokat, akik általa járulnak az Isten elé, hiszen örökké él, hogy közbenjárjon értünk.” (Zsid 7,25)
BRIEGE MCKENNA nővér, gondviselésszerűen, már a legelső napon – 1976. július 17-én - csatlakozott. Az ő szeretete az Egyház és a papság iránt, akkor is, most is, feltétel nélküli. Isteni adománya, melyet a papság szolgálatára kapott, egyedülálló.

Június 25-én Kevin atya váratlanul elhunyt. A lelkigyakorlatot Briege nővérrel együtt Jack Finnegan szalézi szerzetes atya fogja vezetni, aki a Pápai Szalézi Egyetem emeritus lelkiségi teológia professzora.

A lelkigyakorlat költsége 33.000 Ft, amely fedezi a 4 napi szállást EGYSZEMÉLYES szobákban és az étkezéseket.
Az előadók útiköltségére és a lelkigyakorlat egyéb költségeire (előadók szállása és étkezése, fordítás, stb.) a paptestvérektől 5 intenció elvégzését kérjük, a diakónus testvérektől adományt elfogadunk.

A lelkigyakorlat szeptember 17-én - hétfőn - délelőtt fog kezdődni és szeptember 21-én - pénteken - délelőtt fog befejeződni. Részletes programot a későbbiek során küldünk a jelentkezőknek.

További kérdések esetén érdeklődni lehet a talithakum.hu@gmail.com email címen és a 30 28 90 119 mobilszámon.

A jelentkezésekről egy héten belül visszaigazolást küldünk.

A helyek száma korlátozott.

Ezen jelentkezési felület kitöltésével és elküldésével hozzájárulok az itt megadott adataimnak a lelkigyakorlat szervezése és lebonyolítása során történő használatához.

Név: *
Your answer
Telefonszám (lehetőleg mobil): *
Your answer
Email cím: *
Your answer
Szolgálati hely: *
Your answer
Megjegyzés:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service