Kada se sretnu Design Thinking i Agile
Mogu li ove metodologije da rade jedna bez druge ili su "sudbinski vezane"?

Sintagma 'sudbinski vezano' označava veoma uspešnu kombinaciju dvoje ljudi ili dve stvari, a upravo o temi odnosa između Desigh Thinking i Agile metodologija ćemo pričati 27.juna od 18h, i to na svima dobro poznatoj adresi ICT Hub Playground - Kralja Milana 10.

Može li Design Thinking metodologija uspešno da pokrije faze razvoja i isporuke projekta? Da li je Agile metodologija dovoljno snažna u fazi otkrivanja i definisanja izazova koji je potrebno da rešimo? Koja od njih osigurava da će se inovacija desiti ako za nju ima prostora, a koja je presudna za efikasno korišćenje dostupnih resursa? Da li je njihova veza (ako uopšte i postoji) linearna ili se prepliću i šta se onda dešava između njih? Na kraju krajeva, može li agilna transformacija da bude uspešna bez primene Design Thinking metodologije?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, kao i svoj pogled na ovu temu, sa vama će podeliti Igor Ivanović, senior inženjer biznis analize u kompaniji Endava. Igor je strastveni pobornik poslovnih odluka zasnovanih na razumevanju potreba korisnika, fokusiran na biznis analizu, struktuiran pristup inovaciji, dizajn procesa i dizajn korisničkog iskustva. Poslednjih nekoliko godina radi na praktičnoj primeni principa Design Thinking metodologije u razvoju tradicionalnih i digitalnih proizvoda i usluga, a kroz svoje dvodecenijsko iskustvo na različitim ekspertskim i liderskim pozicijama u ICT industriji u regionu centralne i istočne Evrope, uspešno se bavio kako strateškim inicijativama, tako i operativnim zadacima sa direktnim uticajem na krajnjeg korisnika. Trener je i konsultant u oblastima Design Thinking-a i inovacije i suosnivač konsultantske grupe za biznis dizajn "New Aspect”.

Dođite da sa Igorom prodiskutujemo o vašim idejama i iskustvima iz ove oblasti, kao i o praktičnim primerima na koje ste nailazili. Vidimo se 27. juna!

Ime i prezime: *
Your answer
E-mail: *
Your answer
Organizacija/Kompanija:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ICT Hub. Report Abuse - Terms of Service