RSVP - Meer of minder: het huidige festivalklimaat in Amsterdam
Ze nemen een prominente plek in tijdens de zomermaanden: de vele festivals die Amsterdam rijk is. Ieder seizoen weer trekken miljoenen bezoekers van heinde en verre naar de hoofdstad om te genieten van een breed scala aan evenementen.

Hoewel uit onderzoek blijkt dat het aantal festivals sinds 2016 met een kwart is afgenomen, lijkt de weerzin jegens festivals met de jaren alleen maar groter te worden. Steeds meer organisaties botsen met de gemeente of omwonenden, komen negatief in de publiciteit, of zien locaties voor (kleinschalige) evenementen beperkt worden in de mogelijkheden. De onderlinge verhoudingen tussen de evenementenindustrie, het lokale bestuur en inwoners van de stad lijken te zijn vertroebeld.

Daarom roept een alliantie van Amsterdamse organisatoren nu op tot een dialoog omtrent het hoofdstedelijke festival-klimaat. Tijdens een avondvullend programma in de Balie op 12 december gaan organisaties, gemeente en bewoners met elkaar in gesprek over de huidige situatie in het festivallandschap. Waar liggen de knelpunten voor alle betrokken partijen? Hoe kan op een constructieve manier gezocht worden naar oplossingen voor de wederzijdse irritaties? Kortom: hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat iedereen weer kan genieten van het Amsterdamse festivalseizoen?
Email address *
Voornaam *
Achternaam *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy