Geef sportverenigingen en dorpshuizen de ruimte op het elektriciteitsnet
Voorrang voor maatschappelijk rendement op het elektriciteitsnet.
Op steeds meer plekken raakt het elektriciteitsnet vol. Met name in plattelandsgebieden is er geen of nauwelijks capaciteit beschikbaar. Hierdoor kunnen onder andere sportverenigingen en dorpshuizen geen zonnepanelen op hun accommodatie leggen en daardoor niet verduurzamen en werken aan lagere energielasten.
Op dit moment worden aanvragen voor grootverbruikers om te worden aangesloten op het elektriciteitsnet op volgorde van binnenkomst behandeld. Wij willen dat maatschappelijk rendement voorrang krijgt, zodat zij de garantie krijgen om altijd aangesloten te kunnen worden.

Voetbalvereniging Nieuw Buinen was de eerste waarbij het probleem zichtbaar werd. Zij kunnen hun ongeveer 250 zonnepanelen niet plaatsen, omdat er geen netcapaciteit beschikbaar is, terwijl in de omgeving honderdduizenden zonnepanelen worden geplaatst door commerciële aanbieders. Ook in Midden-Drenthe speelt dit bij meerdere sportverenigingen en de verwachting is dat dit aantal de komende tijd sterk zal stijgen, ook in andere delen van het land.
Verenigingen moeten steeds meer moeite doen om het financiële plaatje rond te krijgen en investeren in besparing op energie levert een forse besparing op.

De Drentse PvdA-Statenfractie en de Tweede Kamerfractie van de PvdA hebben er bij minister Wiebes op aangedrongen om deze voorrang te regelen. Hij wil hier echter nog niets van weten.
Wij vinden dat dit geregeld moet worden. Maatschappelijk rendement moet voorrang krijgen boven commercieel rendement.

Teken ook mee en laat de minister weten dat jij ook voorstander bent van voorrang voor onder andere sportverenigingen en dorpshuizen!

Hartelijk dank!

Peter Zwiers (Statenlid PvdA Drenthe)
Siert van der Laan (Voetbalvereniging VV Nieuw Buinen)
Paul van Dijk (Drenthe Sport Duurzaam)
Naam (voornaam- achternaam)
Woonplaats
Organisatie/ vereniging (optioneel)
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy