Az ERDŐ művészete - Természetművészet találkozó Esztergomban
Ezen a lapon jelezheted részvételi szándékodat a programokon.
- biztosítsd a helyedet, és érkezz meg 10 perccel korábban
- 10 perccel a kezdés előtt feltöltjük a szabadon maradt helyeket érkezési sorrendben
- egyelőre mindenhol van elég hely, de NAGYBAN segíted a tervezhetőséget
- ha regisztrálsz, akkor számítunk Rád, de ha mégis valami közbejön, jelezd nekünk

Csónaktúra időtartama 1 óra a Prímás -szigeti mellékágban vagy 1,5--2 óra a Táti szigetekig
Kérlek, pontosítsd a foglalásod ifj. Matula bácsinál itt: https://www.facebook.com/gatorhaz0101

Nagy szeretettel és izgalommal várunk a programokon:)

Elérhetőségek a honlap alján: https://www.erdofurdo.org/termeszetmuveszet-talalkozo-az-erdo-muveszete/

PROGRAMLISTA
(regisztrációhoz görgess lejjebb)

PÉNTEK

Csatlakozhatsz, ha szívesen segítenél az előkészületekben
Megérkezés, szigetbejárás, természetművészet, ösvények kialakítása a szervezők, alkotók, programgazdák részére, de ha csatlakoznál hozzánk, keress bátran lent megadott elérhetőségeinken!

SZOMBAT

    8:30-10:00 Reggeli jóga a természetben: találkozó a Palkovics-padnál

    9:00-10:00 A természet erejével – natúr szúnyog és kullancsriasztó készítés – mini workshop Rendes Nikivel: megismerkedünk azokkal az illóolajokkal, gyógynövényekkel, melyek hatásosan alkalmazhatóak a vérszívó rovarok távoltartásában, olajos és vizes verzióban is kipróbáljuk e natúr riasztónkat.

    10:00-12:00 Duna parti erdőfürdőzés felnőtteknek Valkó Zsuzsi vezetésével: A természet vitalitása elképesztő energiaforrást rejt magában. Pont azért szeretjük, mert akkora kontrasztban áll a mindennapjainkkal: személyes pénzügyek, munkahelyi bizonytalanság, lakhatás, családi és párkapcsolati gondok, egészségügyi problémák – csupa szorongáshoz és belső feszültségez vezető stresszforrás. Zsuzsi segít megtapasztalni az rejtett erdei világ hamisítatlan szépségét. A séta után életerővel telve térsz majd vissza a hétköznapokba.

    10:00-12:00 Élmény alkotás – rajzoljunk fákat szénnel!  a foglalkozást Brassai Gabi festőművész vezeti. REGISZTRÁCIÓ szükséges!! A lenti elérhetőségeinken tudod lefoglalni helyedet a foglalkozásra!

    12:00-13:00 Batyus piknik ebéd, ismerkedés és beszélgetés: Kérünk, hogy a hulladékmentesség jegyében saját tárolódban és nem eldobható, egyszer használatos csomagolásban hozd a finomságokat!

    13:00-14:00 Járd végig a labirintust Keresztury Hajnal, kreatív terapeuta vezetésével: Útvesztő vagy labirintus? Beszélgetés, ismerkedés, majd egy  valódi nagy, közös labirintus megalkotása. Ezt követően végigjárunk segítő kérdésekkel, útravalóval.

    15:00-16:00 Bemutatkozik a Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület (Dunakéke): beszélgetés Korcsák Mónikával, az egyesület elnökével,  aktuális tevékenységek, programok, csatlakozási lehetőségek ismertetése

    14:00-16:00 Természetművészet alkotóállomás kicsiknek és nagyoknak Valkó Zsuzsival: alkossunk közösen a természetben található apró kincsekből

    16.00-18.00: A Prímás-sziget ízei “dzsungelfürdő” erdőfürdő Rendes Niki (Belső Erdő) vezetésével: shinrin yoku kalandoroknak. Az erdő vadregényesebb, buja részeire is bemerészkedünk és a hódok és aranysakálok nyomába eredünk, nyomokat követünk, megfejtjük a fák testbeszédét. A séta során ismerkedünk ehető, gyógyító, festő “gyomokkal”, melyekből gyűjtünk egy keveset:  az erdőfürdő sétát tea szertartással zárjuk, megkóstoljuk a Prímás-szigetet. Érdemes hosszú nadrágban, zárt cipőben érkezni, ha zavar a csalán, a sűrű aljnövényzet, szúrós szeder és a rovarok. Jó, ha hozol valamit, amire le tudsz ülni és szúnyog-, kullancsriasztót.

    16:30-21:30 Csónaktúra a Dunán: az esztergomi gátőr- ifj. Matula bácsi – kalauzol be a Prímás-szigetet és a Duna gazdag élővilágába. Időtartama 1 óra a Prímás -szigeti mellékágban vagy 1,5--2 óra a Táti szigetekig
Kérlek, pontosítsd a foglalásod itt: https://www.facebook.com/gatorhaz0101


    20:00-tól Tábortűz, megosztó kör, nap zárás

VASÁRNAP

    4:00-9:00 Csónaktúra a Dunán: az esztergomi gátőr- ifj. Matula bácsi – kalauzol be a Prímás-szigetet és a Duna gazdag élővilágába. Időtartama 1 óra a Prímás -szigeti mellékágban vagy 1,5--2 óra a Táti szigetekig
Kérlek, pontosítsd a foglalásod itt: https://www.facebook.com/gatorhaz0101

    9.00-10.00 reggeli jóga a természetben: találkozó a Palkovics-padnál

    10.00-12.30 Álmaink megvalósulása – csendesülés Hajdu Loránd vezetésével: Milyen vágyaink vannak? Mit szeretnénk elérni az életben? Mit szeretnénk még kipróbálni vagy megmutatni magunkból? Hogyan érzek a jövővel kapcsolatban? Milyen gondolatokat forgatunk magunkban újra és újra? Ezen a vasárnap délelőttön kicsit kiléphetünk a hétköznapi gondolatok folyamából. Shinrin yoku séta keretében csendesülünk, lassulunk a természetben. A látványban, hangokban illatokban inspirálódhatunk. Egy biztonságos közegben, közösségben de döntően teret hagyva az egyéni folyamatoknak, csendes figyelemnek. Hogyan támogathat minket a természetben töltött idő az álmaink, céljaink megvalósulásában?

    12.30-13.30 Batyus piknik ebéd és beszélgetés (kérünk, hogy a hulladékmentesség jegyében saját tárolódban és nem eldobható, egyszer használatos csomagolásban hozni a finomságokat)

    13.00-14:30 Szigettörténeti séta Fehér Györgyi, a Duna Múzeum környezeti nevelőjének vezetésével. Ismerkedjünk meg a Prímás-sziget élővilágával és történetével.  Kutyaszorító- vagy Prímás-sziget? Merre volt a Békás-tó? Igaz lehet, hogy volt itt egy kerengő a fák alatt?

    14:30-16:30 Ecoprint – növényi festés workshop Mayer Eszterrel és Rendes Nikivel: levél lenyomatok megörökítése festő növények segítségével természetes szövetekre gőzöléssel. Legyen a Gesztenye fasor a pólódon! Hozhatsz magaddal egyszínű, világos pamut, len ruhát, kendőt, melyet szívesen befestenél, de természetesen mi is készülünk alapanyaggal. Helyszín: Franka pálya Regisztrációhoz kötött! REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES! Kérünk, jelentkezz a lenti elérhetőségeken. (Ennél a programnál az ajánlott hozzájárulás: 2000-5000 Ft)

    16:30-17:30 Ünneplés – közös záró természetművészeti alkotás, kapcsolódás a Dunához (vezetett sit spot/ kapcsolódási pont gyakorlat segítségével, pancsolás) Rendes Nikivel


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Név *
Email-cím *
SZOMBAT 8:00-13:00
SZOMBAT  12:00-16:00
SZOMBAT  16:00-22:00
VASÁRNAP 4:00-12:30
VASÁRNAP 12:30 - 17:30
Van kérdésed? Megjegyzésed?
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy