Prenumeration Grönbetesägg mars-november 2022
Sunnanängs grönbetesägg är något utöver det vanliga med mer näring, gulare gula och godare smak än konventionella och ekologiska ägg. Våra värphönor får tillbringa sommaren ute på betesmarker där dem får utlopp för sitt naturliga beteende - dem jagar gräshoppor, sprätter runt och äter insekter. Dem vistas i solen och springer runt i gräset. Våra höns är av raserna Lohmann, Bresse och Sussex och dem värper allt från ljust rosaaktiga ägg till beiga, ljusbruna och bruna. En fin färgskala tycker vi. På natten sover hönorna i sin "äggmobil" - ett hönshus på hjul som är inrett med sittpinnar och värpreden. Hönorna flyttas till nytt färskt bete varannan eller var tredje dag. Dem äter ekologiskt värpfoder samt havre och vete från en lokal spannmålsbonde.

Golvet i Äggmobilen består av ett galler som gör att hönsens spilling åker ner på marken och hönorna sprätter sedan omkring det och fördelar gödslet jämnt till en perfekt gödning av gräset. Allt är utformat som ett kretslopp där gräset och hönsen hjälper varandra. Allt detta bidrar till friska och glada hönor, en friskare jord, minskat klimatavtryck och näringstäta ägg som är extra nyttiga för oss att äta. Så när du håller ett av våra ägg i handen vet du att det är producerat med kärlek och omtanke för både djuren, människan och naturen.

Med värme,
Therese & Vares

www.sunnananggard.se 

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Så fungerar prenumerationen
Nedan väljer du hur många flak á 30 ägg som du vill ha levererat vid varje utlämningstillfälle. Utlämning sker var fjärde vecka så se till att du beställer tillräckligt! Skulle det vara så att du vid något tillfälle inte kan hämta går det bra att skicka någon annan eller så kan du höra av dig till oss minst 24h innan så kan vi komma överens om att hämta vid annat tillfälle. Vill du öka din order under tiden så hör av dig så löser vi det.

Prenumerationsperioden sträcker sig från mars-november.

Hur många ägg vill du ha per leverans? (Flak om 30 ägg - 120kr) *
UPPHÄMTNINGSPLATS (skriv på "annat" om du vill ha leverans till en annan plats så ser vi om fler är intresserade av det och skapar en ny plats) *
Övriga frågor/upplysningar/önskningar etc? Skriv här!
VIKTIG INFORMATION
En kopia på din order mejlas till dig automatiskt efter fullföljd beställning. Du betalar på plats på upphämtningsplatsen via swish eller kort. Din order är bindande och vi applicerar en ej återbetalningsbar bokningsavgift på 200 kronor som också fungerar som leveransavgift. Din prenumeration är bekräftad först när vi mottagit bokningsavgiften.

Faktura för okningsavgiften skickas till dig inom några dagar efter mottagen order, därefter har du 24h på dig att betala och din order blir bekräftad först när betalningen kommit in.
*
KONTAKTUPPGIFTER
Namn *
Mobilnummer *
Adress *
Postnummer *
Ort *
Sunnanäng Grönbetesgård
Sunnanäng Gård är en småskalig familjedriven gård vars mål är att producera mat av högsta kvalitet för en lokal marknad genom att tillämpa jordbruksmodeller som återuppbygger och främjar naturliga ekosystem. Vi är övertygade om att produktivitet, kvalitet och smak går hand i hand med hälsosamma jordar och naturtrogen djurhållning. Biologisk mångfald i form av djur- och växtslag, rikt mikroliv, slutna näringskretslopp och betesbaserad djurhållning är grunden till vårt breda utbud av grönbetesprodukter med genuina smaker hela vägen från jord till bord.

Vi säljer också grönbeteskyckling som vi fött upp och slaktat för hand i vårt egna godkända gårdsslakteri. Genom att köpa ägg av oss stödjer du vårt arbete till att förbättra utbudet av livsmedel från humant hanterade djur på den svenska marknaden. Våra djur behandlas inte med läkemedel om det inte är absolut nödvändigt och inte heller transporteras dem långa sträckor till slakteri, de slaktas av våra egna händer på vår gård. Det leder till mindre stress för djuret och mindre stresshormoner i köttet som också leder till ökad hälsa bland oss i Sverige. Du kan beställa kyckling via vår hemsida: www.sunnananggard.se 

Följ oss på sociala medier för att veta mer om event och lanseringar.

Facebook: @sunnananggard
Instagram: @sunnananggard

Brunnlid Gårdshöjd
44794 Alingsås
Tel.: 0707211886
Mail: info@sunnananggard.se

Vi har F-skatt.

www.sunnananggard.se
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy