Škola jezika sredine
Udruženje "Tako cool" poziva sve motivisane mlade koji žele da nauče da pišu, čitaju i komuniciraju na mađarskom i srpskom jeziku da se prijave za školu mađarskog ili srpskog jezika

Osnovna potreba i prioritet svakog razvijenog društva jeste briga o maternjem jeziku i kulturi, što se realizuje u svim fazama obrazovanja, ali širi aspekt i učenje nematernjeg jezika u sredinama kao što je opština Bečej je u proteklom periodu neopravdano izostavljen. U multietničkim sredinama kakva je Vojvodina neophodno je znati nematernji jezik, osim zbog uspešnijeg i boljeg života sa svojim sugrađanima, u današnje vreme jezik sredine predstavlja i ključni faktor prilikom zapošljavanja mladih.

Glavni cilj ove škole jezika jeste povećanje zapošljivosti mladih kroz učenje jezika sredine i negovanje i očuvanje tradicije, poboljšanje života u lokalnoj zajednici, povećanje tolerancije među nacionalnim entitetima i smanjenje diskriminacije.

Škole mađarskog i srpskog jezika su besplatne i traju tri meseca u kojima se dinamika rada ogleda u organizovanim susretima dva puta nedeljno u trajanju od dva školska časa.

Škola jezika sredine se realizuje u okviru projekta "Egyenlő esély minden fiatalnak- Jednaka šansa za sve mlade" uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Ime i prezime? *
Your answer
Adresa stanovanja? *
Your answer
Mesto? *
Your answer
Datum rođenja? *
MM
/
DD
/
YYYY
Pol *
Required
Broj telefona? *
Your answer
E-mail? *
Your answer
Obrazovanje? (škola, fakultet...) *
Your answer
Trenutno zanimanje? (student, učenik, nezaposlen...) *
Your answer
Ukratko opiši svoju motivaciju za učešće na ovoj obuci, zbog čega želiš da učestvuješ? *
Your answer
Koji modul želite da pohađate u okviru Škole jezika sredine: *
Kako si saznao/la za ovu obuku? *
Your answer
Ukoliko imate dodatni komentar možete ga ovde napisati:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service