Wikidataa oppimaan!
Tässä kyselyssä hahmottelemme tapoja jatkaa Wikidatan opettelua yhdessä. Osallistu kyselyyn, jos osallistuit johonkin tapahtumaamme. Ja olemme kiinnostuneet sinusta vaikka et olisi osallistunutkaan, olet tervetullut liittymään mukaan!

Vastaa kysymyksiin soveltuvin osin!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Palautteesi tapahtumasta
Tapahtuma
Anna vapaamuotoinen palautteesi tapahtumasta, johon osallistuit
Mistä opettelumuodoista olet kiinnostunut?
Lisää kommentteja ja ideoita! Kommentoimalla annat äänesi toimintatavalle.
Opintopiirit
Voisimme tavata yhteisessä tilassa ja ottaa mukaan videoneuvotteluun ohjaajan Wikidatan laajasta harrastajapiiristä. Voisiko organisaatiosi isännöidä tällaista kokoontumista? Se voi myös olla kokonaan online. Mitä aiheita haluaisit käsitellä?
Pilottien käsittely Wikisivuilla
Sivulle https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Avoin_kulttuuridata_hyötykäyttöön/Pilotit on luotu rungot organisaatioiden sivuille, joilla projektin kehittymisestä voi raportoida. Teemme myös kansainväliselle https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Wiki_Loves_Open_Data sivulle projektille sivun. Miten tekisimme niistä eläviä keskustelupaikkoja, joissa voi löytää Wikidatan kehittäjiä ja harrastajia vastaamaan kysymyksiinne? Jos keskustelemme Wikimedian ulkopuolelle, miten nivoa Wikimedia tiukasti mukaan?
Online-oppitunnit ja tehtävät
Sivuille https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Avoin_kulttuuridata_hyötykäyttöön/Oppitunnit on tehty oppitunteja ja tehtäviä. Onko tämä hyvä suunta ja miten niitä voisi kehittää?
Bottikoodauksen paja
Wikimedia Sverige järjestää työpajan, jossa wikipedisteille opetetaan bottien koodaamista. Sinne toivotetaan tervetulleeksi myös suomalaiset osallistujat, säännöllisesti Wikipediaa muokkaavat wikipedistit. Pitäisikö tällainen tapahtuma järjestää myös meillä?
Wikidatan in Residence
Ottaisitko organisaatioosi wikipedistin tai koodaajan ratkomaan Wikidataan liittyviä kysymyksiä? Mistä rahoitusta? Voisiko organisaatiosi pystyä rahoittamaan työskentelyn? Olisko tällainen järjestely hyvä kullekin organisaatiolle erikseen vai voisivatko organisaatiot yhdessä tukea yhtä tai useampaa wikipedistiä? Millainen tekijäprofiili sopisi organisaatiollenne parhaiten: koodaaja, Wikidataa tunteva, Wikipediaa sujuvasti muokkaava, Wikimediaa laajasti ymmärtävä? Oletko itse kiinnostunut toimimaan residenssiwikidatailijana? Millainen on profiilisi: koodaaja, Wikidataa tunteva, Wikimedian toimintaa laajasti tunteva?
Wikidata Ambassador
Alkaisitko sisäiseksi lähettilääksi organisaatiossasi? Mitä se voisi tarkoittaa? Millaista informaatiota organisaatiossasi tarvittaisiin, mitä tukea lähettiläs kaipaisi?
Uusia tilaisuuksia
Suunnittelemme keväälle 2016 seuraavaa yhteistä tapahtumaa. Millaiselle yleisölle se olisi parasta suunnata? Haluaisitko järjestää muita tilaisuuksia, esimerkiksi organisaatiosi sisällä tai organisaatiosi sidosryhmien tai yleisön kanssa?
Jotain muuta?
Tuletko mukaan kirjoittamaan blogipostausta projektista?
Tietoni
Nimi *
Organisaatio
Sähköpostiosoite *
Yksityisyysvalinnat
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy