Zero la Purtare, program de educație cinematografică pentru liceeni
Noi îți punem la dispoziție o echipă de profesioniști ca tu și colegii tăi să alegeți filmele care vor participa la proiecțiile SUPER și să dați Premiul Liceenilor pentru Cel mai bun film din Competiția One World Romania!

Ce presupune să fii selecționer sau jurat la un festival de film?

Este o întrebare foarte bună căreia îi vei găsi răspunsul în timpul programului. Până atunci, trebuie să știi că la SUPER selecționerii sunt cei care aleg filmele din festival și care se ocupă de organizarea proiecțiilor strict din punct de vedere artistic (gândirea curatorială a selecției, ordinea filmelor, q&a-uri, discuții etc.).

Pentru jurizare va trebui să urmărești 9 filme din Competiția Festivalului One World și să dezbați filmele împreună cu colegii tăi pentru a desemna Cel mai bun film.
Înainte de a începe jurizarea, tot în cadrul festivalului One World, vei participa la Atelierul de film documentar (4 zile) unde împreună cu trei tutori din cinematografia românească, vei fi încurajat să privești mai atent realitatea. Vei realiza niște exerciții practice adică fotografii și filmări (cu telefonul mobil, nu e nevoie să ai un aparat de filmat sofisticat). Prin intermediul acestor exerciții vom descoperi împreună ce presupune reprezentarea realității prin aparatul de filmat.
În timpul celor patru zile de atelier, organizatorii vor asigura echipamentul necesar celor care nu dețin un aparat de filmat sau un telefon mobil.
Nu-i problemă dacă crezi că nu ai aceste skill-uri, oricum le vom descoperi împreună pe parcursul atelierului. Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere.

Cine poate participa la program?
Trebuie să ai între 14 și 19 ani, să nu fi terminat liceul și să fii disponibil să participi atât la cele două festivaluri de film cât și la toate întâlnirile stabilite.
E important să știi că nu te poți înscrie dacă ai participat la realizarea unui film înscris în Competiție la SUPER 2020. Vom încerca să facem posibilă participarea tuturor liceenilor, indiferent de unde vin, dar, din păcate, nu vom putea acoperi toate costurile deplasării în București din timpul întâlnirilor programului din afara celor două festivaluri.

Trebuie să trimiți formularul până pe 23 februarie 2020, ora 23:59, iar rezultatele selecției vor fi anunțate până pe 8 martie.

Ce trebuie să faci pentru a aplica?
Păi nimic mai mult decât să completezi acest formular. Partea cea mai importantă sunt cele două texte, în care noi nu căutăm exprimări elevate, citări academice sau eseuri de BAC, ci doar niște texte nepompoase și sincere despre ce crezi, gândești și simți tu.


Ce presupune să faci parte din acest program?

În mare, să fii prezent la următoarele întâlniri care se vor ține în București în datele de:
20 - 28 martie (Festivalul One World Romania) - atelier + jurizare
3 - 6 aprilie - întâlniri cu traineri
24 - 26 aprilie - întâlniri cu traineri
8 - 10 mai - definitivarea selecției pentru SUPER
10 - 14 iunie (Festivalul SUPER)


În cazul în care vei fi selecționat pentru Zero la Purtare, îți putem pune la dispoziție o adeverință pentru motivarea absențelor.
În urma selecției, participanții cu vârste sub 18 ani e necesar să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la întregul program.
Nu există taxă de înscriere sau de participare.

La întâlniri vei lucra cu colegii tăi, cu cineaști, selecționeri de la festivaluri mai mari, critici de film etc. Vei întâlni oameni dornici să discute perspective diferite asupra domeniului filmului. Nu este o condiție necesară să vrei să studiezi film mai departe.
Programul va fi o ocazie să ne creăm un squad, să ne cunoaștem, să ne distrăm și să construim un safe space pentru o echipă care să experimenteze lucruri noi despre film.

În plus, probabil vom mai avea câteva activități extra, pe care le vom stabili împreună, de la proiecții la petreceri.

Programul ăsta o să fie SUPER, promitem.
Înscrie-te și o să vezi.

Dacă ai întrebări legate de aplicație, ne poți scrie pe:

www.facebook.com/Superadolescentii/
Instagram: @superfilmfestival.

Pentru ÎNSCRIERI, click pe GET TICKETS sau accesează:
www.superfestival.ro/2020/02/04/zerolapurtare/
www.oneworld.ro
Numele *
Your answer
Data nașterii *
MM
/
DD
/
YYYY
Instituție de învățământ *
Your answer
Clasa *
Oraș *
Your answer
Adresă de e-mail *
*Te rugăm să îți verifici periodic e-mail, întrucât acolo îți vom trimite informații importante despre festival și înscrierea ta.
Your answer
Cont de Facebook (link) *
Your answer
User de Instagram
Your answer
Număr de telefon *
Your answer
O scurtă povestire liberă din (sau despre) familia ta* *
*aproximativ 500 de cuvinte, nu te obosi prea tare să le numeri. Folosește word counter. Poți să utilizezi orice mijloace de exprimare, care te ajută. Nu există restricții de conținut. Nu este nevoie să te legi neapărat de familia ta biologică. O familie poate fi foarte multe lucruri. Poți avea mai multe familii. Inclusiv grupul tău de prieteni poate fi una. Sky is the limit. :)
Your answer
Alege un film sau o serie de filme și povestește-ne ce ți se pare ciudat/neobișnuit în legătură cu el. *
*aproximativ 300 de cuvinte, nu te obosi prea tare să le numeri. Folosește word counter. Aici e o serie de întrebări opționale, care s-ar putea să te ajute, în legătură cu redactarea eseului: Ce ți s-a părut bizar la acel film? Ce crezi că face acest film diferit, față de altele? Ce rol are această „ciudățenie”? Încadrează „ciudățenia” filmul într-un gen anume sau îl scoate din tipare?
Your answer
Alege maxim 10 fotografii realizate de tine (le poți realiza special pentru aplicație sau poți folosi fotografii mai vechi).
*Trimite-ne un link către fotografii, care nu expiră, cum ar fi un link de Google Drive, Dropbox, One Drive sau Flickr. Dacă trimiți un link de Drive, ai grija să fie activată opțiunea de "link sharing"- nu putem vedea link-uri private. **Această întrebare nu este obligatorie. Nu contează dacă cele maxim 10 fotografii sunt realizate cu telefonul. Vrei să fie o serie? Sau pur și simplu câteva fotografii diferite care te reprezintă? Ce unește fotografiile tale? Poate fi tema, poate fi un text, poate fi orice.
Your answer
Cum ai auzit de Super? *
Vreau să mă abonez la newsletter-ul Super, ca să primesc informații despre cele mai noi proiecte ale festivalului. *
Nu mai mult de un e-mail/ lună*
Alte informații pe care le consideri relevante
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy