ZAVESTNO STARŠEVSTVO - prijavnica
Starši se v vsakdanjih situacijah z otrokom znajdemo v situacijah, ko otrok ne sodeluje, nas ne posluša, nas ne uboga, ravna proti pravilom, ki smo jih postavili, ne upošteva naše avtoritete. Takrat moramo ukrepati. Velikokrat nas popade jeza, ker postajamo nemočni. Ali je možno ukrepati brez zlorabe moči, brez kaznovanja, ali celo fizične zlorabe otroka?

Starši potrebujemo notranjo moč, s katero bomo lahko otroke varno vodili in se ustrezno odzivali na njihove potrebe. Naši odzivi v vsakdanjih situacijah pogojujejo oblikovanje otrokovih navad glede sprejemanja pravil, meja, avtoritete, razvoj otrokove samozavesti, oblikovanje otrokove podobe o sebi, razvoj socialnih veščin, naši odzivi vplivajo tudi na oblikovanje otrokove samostojnosti in odgovornosti.
V različnih razvojnih obdobjih se moramo starši odzivati na različne otrokove razvojne potrebe. Pri tem najraje uporabljamo načine vedenja, ki so nam bili posredovani v naših primarnih družinah. V mnogih situacijah se partnerja ne strinjata in zaradi tega nastajajo napetosti, prepiri, ali pa se en od partnerjev umakne in ne sodeluje.

Predavatelja, LEONIDA IN DR. ALBERT MRGOLE (imata štiri odrasle otroke), ki že preko 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi, bosta na konkretnih zgodbah in primerih pokazala, kako ohraniti stik z otroki v težkih situacijah. V svoji praksi sta spoznala, da je stik z otrokom ključ do odnosa, komunikacije in motiviranosti za delovanje otrok na vseh področjih. Čar njunih predavanj so konkretne zgodbe iz življenja, ki prinašajo staršem uporabna sporočila.

Sta avtorja vzgojne uspešnice Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. To je knjiga, ki postaja obvezno branje za starše vseh otrok.

Njuno predavanje bo v četrtek, 29. 11. 2018, ob 18.00 v predavalnici Gimnazije Škofja Loka.

Projekt so omogočili Zveza prijateljev mladine Slovenije in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju z Zavodom Vezal. V Škofji Loki pa se predavanje organizira ob podpori DPM Škofja Loka in LAS-a za preprečevanje zasvojenosti Škofja Loka.

Če se želite predavanja udeležiti, izpolnite spodnje podatke.

Ime in priimek udeleženca/udeležencev:
Your answer
Elektronski naslov enega od prijavljenih oseb:
Your answer
Šola, preko katere se prijavljam na predavanje:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service