Aanmelden Orangerielezing 22 oktober a.s.
Dilemma’s rond hulp bij zelfdoding en euthanasie


Dilemma’s rond hulp bij zelfdoding en euthanasie vormen de rode lijn in de Orangerielezing in Kasteel De Kelder op maandagavond 22 oktober. De lezing wordt georganiseerd door vrijmetselaarsloge Broederttrouw. Gastspreker van deze Orangerielezing is Evert Hendriksen. Hij is naast specialist Ouderengeneeskunde ook arts bij de Levenseindekliniek. De lezing begint om 20.00 uur.
Evert Hendriksen is één van de initiatiefnemers van de Stichting SCEN ( Steun en Consultatie bij euthanasie in Nederland), een programma dat artsen opleidt om deskundig en onafhankelijk advies te geven aan collega-artsen die een euthanasie-verzoek krijgen van een patiënt, bijvoorbeeld iemand met vergevorderde dementie, of hulp bij zelfdoding. Tijdens de lezing gaat Evert Hendriksen nader in op de zorgvuldigheidseisen die bij een euthanasie-verzoek in overweging worden genomen. In de loop der jaren zijn in Nederland de grenzen rond euthanasie-toepassing verschoven. “ Het is eigenlijk prima geregeld in Nederland. We lopen in dat opzicht vooruit op andere landen. Het is zaak niet te ver uit de pas te lopen bij de praktijk in andere landen’, aldus Evert Hendriksen, die zichzelf een echte praktijk-arts noemt, iemand die zeer betrokken is bij de patiënt, die om zelfdoding vraagt.
Evert Hendriksen is ook één van de initiatiefnemers van de transmurale zorg in Doetinchem. Transmurale zorg kan worden omschreven als samenwerking tussen diverse specialisten om tot een zo zorgvuldig mogelijk proces en uiteindelijke beoordeling van de hulpvraag te komen. Juist in gevallen van hulp bij zelfdoding of euthanasie is deze transmurale zorg uiterst belangrijk. Tijdens de lezing worden filmpjes getoond, die de praktijk schetsen maar die ook vragen oproepen, waarover gediscussieerd kan worden.
De entreeprijs voor deze Orangerielezing, gehouden in kasteel De Kelder achter het ziekenhuis in Doetinchem, bedraagt € 12,50, inclusief 3 consumpties. Aanmelding vooraf wordt aanbevolen via www.logebroedertrouw.nl of middels de voorlichter pvaneijk60@gmail.com .

Email address *
Voornaam
Your answer
tussenvoegsels
Your answer
Achternaam
Your answer
Aantal personen
Your answer
Telefoonnummer
Your answer
E-mailadres
Your answer
Aanmelding orangerielezing
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.