NÉZD A MI OLDALUNKRÓL!
Játékos kvíz KSZR könyvtárosoknak
Játékos neve *
Your answer
Játékos elérhetősége *
Your answer
Könyvtárunk jogelődjének, a Városi Tisztviselők Könyvtárának létrehozása a kor jeles szerzőjének 50 éves írói jubileumához kapcsolódott. Székesfehérvár díszpolgárává választották 1893-ban, s ekkor rendelték meg összes művének 100 kötetes nemzeti díszkiadását. Ki ő, akinek művei kötelező olvasmányok lettek?
A Könyvtári Szolgáltató Rendszer céljai közt szerepel, hogy az 5500 fő alatti településeken élők korszerű szolgáltatásokhoz jussanak, olyan közösségi térbe látogathassanak, ahol értékteremtő, értékőrző munka folyik. Fejér megyében hány település csatlakozott 2020-ig?
A Vörösmarty Mihály Könyvtár „MEGYEI ELLÁTÁS” aloldalán hasznos információkkal segítjük a csatlakozott településeken dolgozó kollegákat. Így elkészítettünk olyan belső dokumentumokat, melyek elengedhetetlenek a mindennapos könyvtári munkához. Az alábbiak közül melyik NEM található a segédletek között?
A könyvtárak működéséhez, a feladatok ellátásához szükséges jogszabályok, rendeletek is olvashatók az aloldalon. Itt a Könyvtári Intézet honlapján keresztül, a mindig hatályos jogszabályokat találjuk. Melyik miniszteri rendelet szól a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működéséről?
A módszertani munka nagyon fontos, jelentős időt igénylő területe a statisztika készítése. Gyűjtjük és feldolgozzuk a megyében működő könyvtárak éves statisztikai jelentését. Elkészítéséről évente tájékoztatást adnak, rendszeresen személyes konzultációt tartanak a csoport munkatársai. Ki az a kolleganő, aki a tájékoztatókat és konzultációkat tartja ebben a témában?
Az aloldalon található „Módszertani mozaik” összegyűjti azokat az online elérhető információforrásokat, melyek az olvasók tájékoztatásához nyújtanak szakmai segítséget. A segédanyagok, adatbázisok folyamatosan bővülnek, frissülnek, szem előtt tartva az olvasók és kollegák igényeit. Mihez nyújt segítséget a DIA?
KSZR-es településeink egyike Zámoly, ahol 90 évvel ezelőtt született Csoóri Sándor, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, prózaíró. Melyik 1953-ban, Zámolyon írt verséből idézünk? „Langyos, szelíd szél üdvözölt / hizelkedőn hajamba túrva, / ahogy a falum határába / elértem tegnap kipirulva, / gyalogosan a városból jövet. / Rég voltam itthon; ne csodáld, / ha jobbra-balra tekintgetve / gyüjtöttem össze két szemembe / az elémterülő határt.”
Az olvasók Fejér megyei vonatkozású kérdéseinek megválaszolásához a Helyismereti Csoport munkatársai által készített adatbázisok szolgálnak segítségül. A digitális képeslapgyűjteményben már 2993 fotó található a hozzá kapcsolódó adatokkal. A települések nevére keresve minden, ott gyűjtött lapot megnézhetünk. Melyik KSZR-es településről küldhették ezt a Zichy kastélyról készült képeslapot?
Captionless Image
Fontos feladatunk az is, hogy a településeken élő olvasók megkapják a könyvújdonságokat, ezért az ott dolgozó kollegáknak negyedévente könyvajánlót készít, küld az Állományalakító és feldolgozó csoport két munkatársa. Melyik cégnél rendelik a kiválasztott könyveket?
A Módszertani Csoport autóval járja a településeket, melyen olvasható - népszerű kabalafiguránk mellett - a Vörösmarty Mihály Könyvtár szlogenje is. Az alábbiak közül melyik az?
A Vörösmarty Mihály Könyvtár Adatkezelési tájékoztatóját elfogadom. https://www.vmk.hu/_upload/editor/Alapdokumentumok/Adatvedelmi-es-jogi-nyilatkozat.pdf *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy